x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Diaconescu: Tomac organizează o ședință să mă excludă. Tomac: Îl consumă că nu a vărsat PMP în AUR

Diaconescu: Tomac organizează o ședință să mă excludă. Tomac: Îl consumă că nu a vărsat PMP în AUR

23 Mar 2022   •   10:55
Diaconescu: Tomac organizează o ședință să mă excludă. Tomac: Îl consumă că nu a vărsat PMP în AUR

Cristian Diaconescu anunță că „gruparea autointitulată ca fiind de conducere” în frunte cu europarlamentarul Eugen Tomac organizează o ședință pentru excluderea sa din PMP. În replică, Tomac afirmă că faptul că nu a reușit să verse partidul în AUR îl consuma cel mai mult pe Diaconescu.

„Din informațiile certe pe care le-am primit de la colegii mei din PMP, gruparea autointitulată ca fiind de conducere în frunte cu europarlamentarul Eugen Tomac organizează o ședință unde principalul punct pe ordinea de zi este excluderea mea din PMP. Țin să îi transmit pe această cale domnului Eugen Tomac cu privire la istoria sa de demolator de partide și am datoria să informez membrii de partid: premiza de la care a pornit conflictul este interesată, nefondată, nestatutară și ilegală. Știind că nu au nici o șansă în instanță, autointitulata grupare condusă de Eugen Tomac duce totul la extrem iar tot ceea ce se petrece este doar un exercițiu de imagine inclusiv inducerea publicului în eroare cu privire la un document real emis de Tribunalul București privind înscrisurile cu numele meu în Registrul Partidelor Politice, pe care dânșii nu îl recunosc și invocă o dispoziție legală care nu există”, scrie pe Facebook Cristian Diaconescu.

În opinia lui, „miza reală a acestui conflict este debarcarea către un alt partid politic și promisiunile făcute de domnul Eugen Tomac în acest sens”.

„Singura structura de conducere a PMP este cea stabilită prin lege și cea care asigură continuitatea PMP. Eu sunt un om al construcției, echilibrat și pozitiv și de aceea îi indemn pe toti cei care cred in unitatea și continuitatea PMP sa mi se alăture pentru a făuri o Românie Respectată cu unic scop, câștigarea Alegerilor Prezidențiale din 2024”, conchide Diaconescu.

Nimeni nu dorește să se asocieze cu un om politic care nu știe să își respecte angajamentele, afirmă, în replică, Eugen Tomac despre Cristian Diaconescu.

„Recunosc că nu mai urmăresc de ceva timp muntele de minciuni care mi se adresează, rostogolit în spațiul public de către domnul Cristian Diaconescu. M-am lămurit deja că nu știe nici dumnealui ce caută in viața politică. Am observat însă, cu multă indignare, o știre unde, cu foarte mult patos, domnul Diaconescu le explica colegilor din PMP ce viitor luminos li se va arăta alături de cel mai toxic partid din România. Faptul că nu a reușit să verse partidul în AUR îl consuma cel mai mult și, de aici, e de înteles, cumva, atitudinea. Nu vă mai mai agitați inutil, domnule Diaconescu, nimeni din PMP nu mai crede in lacrimile dumneavoastră de crocodil. La fel cum observ tot mai clar că nimeni nu dorește să se asocieze cu un om politic care nu știe să își respecte angajamentele. Este evident și ca acest sfârșit de carieră politică vă provoacă insomnii. Ca să nu fiu acuzat că inventez aranjamentele domnului Diaconescu cu AUR, voi prezenta o secvența din ceea ce a relatat, atât de clar, presa”, scrie, tot pe Facebook, Eugen Tomac.

Tomac a postat și o înregistrare video dintr-o ședință a conducerii PMP, în care, în prezența lui cristian Diaconescu, copreședintele AUR George Simion a viorbit despre o alianță sau o fuziune între cele două formațiuni.

Eugen Tomac a fost reales, la congresul PMP din 19 februarie, președinte al PMP. Cristian Diaconescu, fostul președinte al PMP, contestă organizarea congresului.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cristian diaconescu