x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dispută Băsescu – Voiculescu

Dispută Băsescu – Voiculescu

de Dana Piciu    |    11 Ian 2008   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus ieri membrilor CSM, râzând, că discută cu soţia despre faptul că în cazul Monei Muscă s-a dat într-o lună, în instanţă, verdict de poliţie politică, în timp ce în cazul liderului PC, Dan Voiculescu, “nu-i dă nimeni”.

Verdicte în instanţă


Preşedintele Traian Băsescu le-a spus ieri membrilor CSM, râzând, că discută cu soţia despre faptul că în cazul Monei Muscă s-a dat într-o lună, în instanţă, verdict de poliţie politică, în timp ce în cazul liderului PC, Dan Voiculescu, “nu-i dă nimeni”. Şeful statului le-a vorbit magistraţilor de la CSM despre tergiversările în procese, iar în acest context el le-a relatat şi câteva “discuţii pe care le are cu soţia” referitoare la astfel de tergiversări. “Am înţeles că de interes public este şi ce vorbesc cu soţia”, le-a spus Băsescu membrilor CSM. “Nu am spus că nu mă supun ei. Dacă vreţi vă spun, de exemplu îi spuneam soţiei: «Uită-te şi tu. Ai văzut la Mona Muscă, într-o lună i s-a dat verdictul de poliţie politică în instanţă, dar la domnul Voiculescu de doi ani nu-i dă nimeni!». Asta discut eu cu soţia, nu e vreun reproş, Doamne fereşte”, a mai spus Băsescu.

 

REPLICĂ. Liderul PC, Dan Voiculescu, i-a dat replica şefului statului, arătând că “interesul meu major este ca Justiţia să se pronunţe cât mai repede asupra deciziei CNSAS, pentru a pune capăt tuturor speculaţiilor pe acest subiect, care mi-au adus prejudicii majore”. ”Motivele pentru care Traian Băsescu face astfel de afirmaţii nu sunt în acest caz foarte importante. Nu contează ce anume vrea să acopere sau să descopere Băsescu, lansând pe piaţă un nou subiect. Nu are nici o relevanţă cu cine vorbeşte acesta: cu soţia, cu propriii consilieri sau cu altcineva. Atâta vreme cât nu există o decizie într-un anumit caz, pericolul de a fi lansate acuzaţii şi speculaţii fără nici o legătură cu adevărul nu poate fi ocolit”, a adăugat Dan Voiculescu. (Dana Piciu)

×
Subiecte în articol: basescu politic