x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dorin Marian, mana libera la Guvern

Dorin Marian, mana libera la Guvern

de Dan Constantin    |    17 Feb 2007   •   00:00
Dorin Marian, mana libera la Guvern

Fost sef al administratiei preziden-tiale in timpul mandatului lui Emil Constantinescu, Dorin Marian revine in forta. El a fost numit ieri prim-consilier al premierului Calin Popescu Tariceanu, cu rang de secretar de stat, si va coordona, la Palatul Victoria, departamentele din subordinea directa a prim-ministrului.

In Palatul Victoria bantuie vantul miscarilor de cadre. Cea mai spectaculoasa numire este cea a lui Dorin Marian in functia de prim-consilier al premierului Calin Popescu Tariceanu. El va avea functia de secretar de stat si va coordona departamentele din subordinea directa a primului-ministru.

Dorin Marian revine in forta in administratia publica primind un rol cheie in functionarea Palatului Victoria. El a fost un apropiat al fostului presedinte Emil Constantinescu, pe care il cunostea din perioada studiilor universitare la Geologie. A avut o ascensiune rapida la Cotroceni in perioada 1996-2000, cand a ocupat functia de consilier pe probleme de aparare si siguranta nationala, apoi in intervalul martie-septembrie 2000 pe cea de sef al administratiei prezidentiale. A plecat de la Presedintie pentru a conduce din pozitia de director campania electorala CDR 2000, care s-a soldat cu un esec. A iesit din politica fiind consilier la grupul Rompetrol, condus de Dinu Patriciu din 2001 pana in 2005, fiind pana saptamana trecuta vicepresedinte la o companie de consultanta. A lucrat si pentru proiectul de securizare a frontierelor la EADS Germania. Revenirea lui in prim planul vietii publice are, cu siguranta, la baza, dorinta dlui Tariceanu de a intari grupul celor care au o atitudine transanta anti-Basescu.

SCHIMBARI. In ultimele zile, monitoarele oficiale au consemnat si alte "miscari de trupe" in organigrama din Palatul Victoria. Astfel, joi 15 februarie, MO nr. 114 anunta eliberarea din functie a consilierului de stat Ion Gerpe, care lucrase anterior ca director in Ministerul Integrarii Europene. In acelasi MO se consemnase si numirea lui Daniel Iliescu in functia de consilier de stat la Cancelaria Primului-ministru. Curios este faptul ca Daniel Iliescu fusese tocmai eliberat din aceasta functie in urma doar cu cateva saptamani, la 18 decembrie 2006, prin hotarare a premierului. Sarabanda numirilor si eliberarilor din functii nu se produce doar la varful birocratiei guvernamentale. In cronica oficiala apare si o surprinzatoare plecare "la pachet" a doi functionari mai marunti, dar care vad multe. Este vorba de Toader Panaite, curier personal in cadrul Cancelariei Primului Ministru si a lui Badea Mihai Dragos, asistent de cabinet in cadrul aceleiasi Cancelarii. Ei au fost eliberati din functie exact in zilele in care intre serviciile secrete, Externe si Cancelaria Premierului se cauta urma unei comunicari pe tema "spionilor" romani din Irak. La 13 martie, zi cu triplu ghinion, curierul personal si asistentul de cabinet au fost "scosi" din Palatul Victoria - vezi MO nr. 107, decizia 22 si 23. De notat ca ei fusesera numiti, tot "la pachet", la 27 septembrie 2006, prin decizia 179 si 180.

Despre Badea Mihai Dragos gasim informatia ca lucra la Ministerul Apararii, unde avea depusa o declaratie de avere nesemnata si fara... nici o avere.

×
Subiecte în articol: politic