x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică DOTĂRI - Aparate de desfundat pentru deputaţi

DOTĂRI - Aparate de desfundat pentru deputaţi

de Dana Piciu    |    13 Oct 2008   •   00:00
DOTĂRI - Aparate de desfundat pentru deputaţi

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor urmează să aprobe cel mai probabil săptămâna aceasta, alături de bugetul propus pentru anul viitor, şi o serie de modificări la lista cu dotările independente şi alte cheltuieli asimilate investiţiilor pe acest an. 



Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor urmează să aprobe cel mai probabil săptămâna aceasta, alături de bugetul propus pentru anul viitor, şi o serie de modificări la lista cu dotările independente şi alte cheltuieli asimilate investiţiilor pe acest an.  

Secretarul general al Camerei a fost obligat să renunţe la anumite achiziţii mai importante şi să facă unele mai puţin costisitoare pentru că Summit-ul NATO din aprilie 2008 a lăsat o gaură în buget de 250 de miliarde de lei vechi. Noile obiecte ce urmează a fi achiziţionate de deputaţi sunt un copiator de viteză mare, 12 agregate de climatizare pentru spaţiile tehnice, trei maca­rale, trei maşini de desfundat canale, trei dispozitive de automatizare elemente auxi­liare suprafeţe vitrate, uprade software "Sistemul informatic pentru anali­ză, calcul şi prelucrare devize şi oferte pentru activitatea de construcţii montaj".

Pe lista modificată cu dotări independente, în valoare totală de 17.783.318 RON se află şi achiziţiile deja făcute de Cameră printre care 360 de copiatoare multifunc­ţio­nale pentru birourile parlamentare din teritoriu, 46 de autoturisme de oraş cu tracţiune integrală, un autobuz de transport pasageri pentru protocol, două microbuze de călători cu nouă locuri, o autospecială izotermă de 3,5 tone pentru transportul alimentelor. Alte obiecte cum­părate deja, două aparate de sudură, două  instalaţii de exhaustare (purificator de aer care păstrează mediul aproape liber de praf), două staţii de lucru editare foto digital dar şi un aparat foto digital cu accesorii, 150 de radiotelefoane.

Deputa­ţii şi-au mai cumpărat şi trei perdele de aer cald (aparate care asigură protecţia ter­mică şi împiedică pătrunderea noxe­lor şi a insectelor), 22 de laptopuri pentru Biroul Permanent, echipamente şi siste­me IT, alte zece imprimante, cinci scanne­re.

Gaură neagră, la Buget
Pe lista de achiziţii se află toate obiectele cumpărate pentru organizarea Summit-ului NATO din martie 2008 printre care linia de autoservire cu acces pe două intrări, o maşină de spălat vase mari de bucătărie, o maşină de spălat veselă cu tunel, 100 de LCD-uri cu siste­me de susţinere, două sisteme transmisii video, 10 surse neîntreruptibile de ener­gie electrică, 140 de calculatoare, cinci seturi de canapele şi fotolii din piele. Lista modificată cu dotările independen­te a fost pe ordinea de zi a Biroului Permanent de miercuri dar nu a fost încă aprobată ea fiind amânată. Secretarul ge­neral al Camerei Deputaţilor Titu Gheor­ghiof ne-a declarat că nu are cu ce să plă­tească nici cazarea deputaţilor pe luna aceasta şi pe cele care urmează, şi nici utilităţile. "Banii de cazare mi-au ajuns până spre octombrie, dar acum nu mai sunt. Nu voi avea bani nici să termin reparaţiile la faţada Palatului Parlamentului pe care le-am început deja. I-a in­te­resat doar că a ieşit bine summit-ul (n.r. pe guvernanţi), când a fost cazul să plă­tească, au uitat", a spus Titu Gheorghiof.  

Vor mai mulţi bani anul viitor
Bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 2009 este estimat la 398.699.000 de lei, adică cu aproape 50% mai mare decât bugetul din 2008. În proiectul de buget pe anul 2009 pentru Camera Depu­taţilor, înaintat conducerii Camerei de chestorii Camerei, se propune dublarea sumei ce va fi alocată pentru maşini, echipamente şi mijloace de transport, de la 15.265 mii de lei, cât a fost prevăzută în 2008 la 31.387 mii de lei, cât este estimat pentru 2009. Totodată, pentru materiale de curăţenie este propusă suma de 754.000 de lei, faţă de 353.000 de lei, cât a fost alocată în acest an, pentru încălzit, iluminat – 15.020.000 de lei, faţă de 9.007.000 de lei, iar pentru carburanţi – 3.426 mii de lei, faţă de 2.814 mii de lei. În memorandum se arată că, din 398.699 mii de lei cât este estimat bugetul Camerei pe 2009, suma de 395.199 mii de lei va fi destinată pentru capitolul "Autorităţi publice şi acţiuni externe" şi 3.500 mii de lei pentru Asigurări şi asistenţă socială. Printre lucrările noi de investiţie în 2009 este precizată "sera pentru depozitarea şi întreţinerea plantelor ornamentale ale Palatului Parlamentului", obiectiv pentru care ar fi alocaţi 1.254 mii de lei. Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a amânat pentru săptămâna aceasta luarea unei decizii privind stabilirea bugetului pe anul viitor.

×
Subiecte în articol: politic camerei