x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Drulă: Ciolacu, omul vorbelor, față cu PNRR

Drulă: Ciolacu, omul vorbelor, față cu PNRR

de Redacția Jurnalul    |    27 Iun 2023   •   19:15
Drulă: Ciolacu, omul vorbelor, față cu PNRR
Sursa foto: Lucian Alecu

România putea să aibă în conturi peste 10 miliarde de euro din PNRR anul acesta, dar din cauza PSD și PNL abia dacă mai primește jumătate din bani, afirmă liderul USR, Cătălin Drulă. El afirmă că nu mai există nicio șansă să primim banii pentru cererea de plată 3 sau 4 în 2023.

„Ciolacu, omul vorbelor, față cu PNRR. România putea să aibă în conturi peste 10 miliarde de euro din PNRR anul acesta, dar din cauza PSD și PNL abia dacă o să primim jumătate din bani. Ciolacu se chinuie să îndeplinească jaloanele pentru cererea 2 de plată, iar banii vor intra în țară abia în septembrie din cauza întârzierilor. Nu mai e nicio șansă să primim banii pentru cererea de plată 3 sau 4 care erau programate anul acesta”, scrie pe Facebook Cătălin Drulă.

În opinia liderului USR, „mai grav este că Ciolacu încearcă în continuare să îi păcălească pe cei de la Bruxelles”.

„Reforma pensiilor speciale este unul dintre jaloanele din cererea 3 de plată, iar proiectul pe care PSD și PNL vor să îl voteze zilele astea nu desființează nicio pensie specială. Așa se joacă la păcănele viitorul României: miliarde de euro pentru școli, spitale, autostrăzi”, încheie Drulă.

Comisia Europeană a aprobat marți o evaluare preliminară parțial pozitivă a celei de-a doua cereri de plată a României în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență. CE anunță că două jaloane legate de investițiile în energie nu au fost atinse în mod satisfăcător.

(sursa: Mediafax)

 

×