x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Efectul scumpirilor - Avertisment de la PC

Efectul scumpirilor - Avertisment de la PC

de Dana Piciu    |    16 Iul 2008   •   00:00
Efectul scumpirilor - Avertisment de la PC

Vicepreşedintele PC, Vlad Hogea, a acuzat ieri "puterea de dreapta", Guvernul şi Preşedinţia, de lipsa rezultatelor în urma consultărilor de la Cotroceni pe tema scumpirilor în lanţ din România.



Vicepreşedintele PC, Vlad Hogea, a acuzat ieri "puterea de dreapta", Guvernul şi Preşedinţia, de lipsa rezultatelor în urma consultărilor de la Cotroceni pe tema scumpirilor în lanţ din România. "Alianţa PSD+PC a abordat tema cu seriozitate, chiar a înaintat în ziua respectivă ideea unui pact naţional pentru energie şi hrană în 10 puncte. Dar, din păcate, atît preşedintele Băsescu, cît şi premierul Tăriceanu par prea puţin interesaţi de această chestiune, dincolo de jocul de imagine pe care au înţeles să-l facă", a declarat Hogea. El a mai adăugat că scumpirile în lanţ din România pot duce la "o criză fără precedent în ceea ce priveşte deteriorarea nivelului de trai" şi că în dialogurile naţionale ce vor fi organizate atît în Bucureşti, cît şi în provincie pe marginea ofertei politice a Alianţei PSD+PC pentru 2008-2012, va fi abordată de fiecare dată şi tema scumpirilor.

Pe de altă parte, PC a solicitat majorarea punctajelor pentru pensionarii care au desfăşurat activităţi în grupe superioare de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, sau în locuri de muncă încadrate în condiţii speciale sau deosebite, potrivit legislaţiei în vigoare după data menţionată. Această propunere legislativă se află blocată de cîteva luni la Camera Deputaţilor şi este o prioritate a PC în sesiunea legislativă din toamnă.

×
Subiecte în articol: politic