x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Băsescu în PE: Cetăţenii moldoveni trebuie să se bucure de aceleaşi drepturi privind libera circulaţie în UE

Elena Băsescu în PE: Cetăţenii moldoveni trebuie să se bucure de aceleaşi drepturi privind libera circulaţie în UE

17 Sep 2009   •   00:00
Elena Băsescu în PE: Cetăţenii moldoveni trebuie să se bucure de aceleaşi drepturi privind libera circulaţie în UE

În prima sa intervenţie în Parlamentul European, Elena Băsescu, a abordat subiectul eliminării vizelor pentru persoanele din regiunea Balcanilor de Vest, dar a insistat şi asupra dreptului la libera circulaţie în UE a cetăţenilor moldoveni.





Elena Băsescu a avut o intervenţie de un minut în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European, dedicate subiectului unor noi reglementări privind vize pentru ţările din Balcanii de Vest, precum Macedonia, Muntenegru şi Serbia.

"Susţin decizia Comisiei Europene, prin care se concretizează angajamentul manifestat de ani de zile privind eliminarea vizelor pentru persoanele din regiunea Balcanilor de Vest. Însă consider că cetăţenii Republicii Moldova trebuie să se bucure de aceleaşi drepturi privind libera circulaţie în UE cât mai curând. Uniunea Europeană trebuie să dezvolte în continuare politica uşilor deschise faţă de aceste ţări, iar eliminarea vizelor este un pas important pe drumul integrării europene a acestor popoare", a spus Elena Băsescu.

"În completarea acestei decizii, care va duce la dezvoltarea oportunităţilor de afaceri transfrontaliere şi a libertăţii de circulaţie a persoanelor, instituţiile europene trebuie să aibă în vedere programe culturale şi educaţionale care să facă cunoscute valorile europene în aceste ţări. În acest context, asigurarea securităţii frontierelor şi combaterea infracţionalităţii internaţionale trebuie să constituie în continuare o prioritate", a mai declarat fiica cea mică a preşedintelui Băsescu.

Elena Băsescu este membru al Comisiei PE pentru probleme sociale şi de muncă şi face parte din delegaţia pentru relaţia cu Israelul. În plus, ea este membru supleant al Comisiei pentru afaceri externe şi al delegaţiei pentru relaţia cu SUA. (V.A.)

×