x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Florin Cîțu ACUZĂ guvernul că nu are o strategie de vaccinare

Florin Cîțu ACUZĂ guvernul că nu are o strategie de vaccinare

17 Ian 2022   •   13:52
Florin Cîțu ACUZĂ guvernul că nu are o strategie de vaccinare
Sursa foto: Lucian Alecu

Fostul premier Florin Cîțu acuză guvernul că nu are o strategie de vaccinare. „Rămân la opinia mea că acest val trebuia gestionat altfel, opinia mea de economist”.

„Din punctul meu de vedere, era nevoie de certificat verde. Înțeleg că nu mai îngrijorează pe nimeni și înțeleg că, faptul că avem peste 10.000 de cazuri zilnic și numărul crește, nu reprezintă o problemă. Pentru mine reprezintă, pentru că 10.000 de persoane înseamnă concedii medicale, înseamnă costuri suplimentare pentru companii și pentru stat. Deci reprezintă un cost pentru economie și pentru societate. Sunt foarte curios să văd dacă acesta a fost planul de la început, să avem un număr mare de persoane infectate sau nu, pentru că nu văd niciun plan care să reducă numărul de persoane infectate, nu văd niciun plan care să crească numărul de persoane vaccinate”, spune liderul PNL.

Dacă liderii coaliției de guvernare nu vor ajunge la un consens asupra certificatului verde, trebuie să-și asume costul asupra economiei.

„Nu vom putea suporta de la buget și concediile medicale, și șomajul tehnic, dar și facturile la energie. Rămân la opinia mea că acest val trebuia gestionat altfel, opinia mea de economist”, conchide Cîțu

×
Subiecte în articol: florin citu