x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Formularul era luat fără a se citi ce scrie pe el şi aruncat într-o cutie"

"Formularul era luat fără a se citi ce scrie pe el şi aruncat într-o cutie"

14 Dec 2009   •   00:00

Românii care au votat în străinătate au semnalat Jurnalului Naţional o serie de nereguli în procesul de votare şi avertizează asupra unor metode de a acoperi o posibilă fraudă electorală.

"Locuiesc în Italia de 10 ani şi vreau să vă spun că alegerile au fost fraudate. În data de 6.12.2009 am fost la Verona să votez, la sediul Biserica San Fermo. Am văzut o coadă infernală, de peste 500 de persoane, şi unii domni care completau declaraţia pe propria răspundere afară, având în mijlocul ale­gă­torilor o masă cu declaraţiile afară, unde le completau", ne-a scris V.C.

"Aş vrea să vă explic cum s-a desfăşurat votul duminică, 6.12.2009, la secţia de votare de la Ambasada Ro­mâ­niei de la Paris. (...) Pe o latură a ambasadei era plasată o maşină cu plăci franceze pe care scria «hai Băs­escu»... În curtea am­ba­sadei coada era dirijată cu gărduleţe cam pe o lungime de 20 m şi se distribuiau tuturor de persona­lul am­ba­sa­dei formularele ce trebuiau completate cum că nu am votat în altă parte...

Aceste formulare se completau cam 90% pe spatele persoanei aflate în faţa ta sau pentru cei cu rămăşiţe de creier la cu­ti­u­ţă se completau pe una din cele două măsuţe instalate în faţa uşii de la in­tra­rea în clădirea am­ba­sa­dei. Cu formularul completat şi cu buletinul în mânuţă eram dirijaţi, câte şase persoane, să in­trăm în ambasadă şi să ajungem la co­mi­sia de votare.

Formularul era luat fără a se citi ce scrie pe el şi aruncat într-o cutie de carton. Apoi primeam buletinul de vot şi eram di­rec­ţi­o­nat spre o altă persoană, care dădea ştampila de vot. După ce am ştampilat, introdus vo­tul în urna deja plină la ora aceea, dat ştampila înapoi şi recuperat bu­le­tinul, am observat că am votat pe lista speci­a­lă nr. 109 şi pe o listă intrau 20 de nume.

Fiecare dintre membrii comisiei (nu pot să spun exact dacă erau cinci sau şase), completau de zor CNP-uri şi nume, fiecare cu lista lui specială în faţă, fără a da vreo atenţie formularelor sau altor detalii; am fost sincer uimit cât de rapid completau tabelele acelea şi mă gândesc că obligatoriu aveau de făcut multe pauze din scris că nimeni nu ar putea fi atât de rezistent să scrie continuu timp de 14 ore...", ne-a povestit C.D. din Paris.

B.P. a fost sunat de cineva care spunea că este de la o firmă de asigurări de viaţă, ING. "Pe telefon  apărea numărul 0368-403.099 pe care nu îl regăsesc pe site-ul ING - unde am într-adevăr asigurare. Mi s-a spus că doreşte o verificare a datelor personale. Şi a început să ceară aceste date. Am refuzat cererea spunând că mi se pare suspect ca tocmai în această perioadă (vezi alegeri prezidenţiale, scandal CNP-uri) să dau CNP-ul şi restul datelor personale, mai ales că de cinci ani de când sunt la ING nu s-a întâmplat asta niciodată, singura relaţie fiind directă cu reprezentantul ING", ne-a scris B.P.

×
Subiecte în articol: politic