x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Frica păzeşte vacanţa

Frica păzeşte vacanţa

de Carmen Vintila    |    Aniela Nine    |    Dana Piciu    |    22 Iul 2008   •   00:00
Frica păzeşte vacanţa

Apropierea alegerilor parlamentare începe să se simtă la nivelul clasei politice. Nici vacanţele nu mai sînt ce-au fost pentru aleşi. Destinaţiile exotice au fost date pe cele mai "naţionale" sau chiar pe "vacanţe loco".

Apropierea alegerilor parlamentare începe să se simtă la nivelul clasei politice. Nici vacanţele nu mai sînt ce-au fost pentru aleşi. Destinaţiile exotice au fost date pe cele mai "naţionale" sau chiar pe "vacanţe loco".


Litoralul Mării Negre, zona de Nord a Moldovei sau... chiar Bucureşti. Sau orice altă localitate de domiciliu. Dacă în această ecuaţie adăugăm alte cîteva cuvinte-cheie: politicienii României şi destinaţii de vacanţă, parcă sună puţin (cam mult) diferit faţă de situaţia cu care ne-a obişnuit clasa politică. Diferenţa este dată tocmai de mult-trîmbiţatul vot uninominal. Este motivul, recunoscut deschis sau cu jumătate de gură, pentru care mulţi dintre aleşii noştri au decis ca vara aceasta să rămînă aproape de casă.

Chiar dacă nu mai candidează la Parlament în toamnă, fostul şef al statului Ion Iliescu a decis să-şi facă vacanţa... acasă. "Nu plec nicăieri, o să-mi fac vacanţa în Bucureşti", ne-a spus ieri Iliescu. Candidaţi în toamnă, alţi doi deputaţi pesedişti, Valeriu Zgonea şi Eugen Nicolicea au decis să renunţe la vacanţă pentru a-şi pregăti campania. Nici deputatul liberal Relu Fenechiu nu şi-a făcut planuri de vacanţă, fiind primul an cînd se întîmplă acest lucru. Pentru că este ocupat cu campania electorală pentru parlamentare, liberalul spune că va fugi pentru cîteva zile la mare la noi sau la bulgari. Sau... poate la turci. Ocupat cu studiul pentru teza de doctorat, şi senatorul pesedist Şerban Nicolae a renunţat la destindere. A apucat totuşi să "fure" cîteva zile la Hong Kong, chiar dacă şi acolo a mers în interes de serviciu. Urcînd ceva mai sus pe linia ierarhică, aflăm că preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a plecat de zilele trecute la Neptun, unde se va odihni pînă pe la începutul lui august la una din vilele RAAPPS. În schimb, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, va pleca cîteva zile, la sfîrşitul acestei luni, într-o croazieră în nordul continentului. Pentru că nu suportă prea bine căldura, Năstase a ales Norvegia. La începutul lui august va pleca în vacanţă pentru cel mult 10 zile şi preşedintele UDMR, Marko Bela. El a ales însă maşina ca mijloc de transport, iar ca destinaţie spune că va face "un mic tur" prin Ungaria, Austria şi Elveţia.


RELAXAŢI DEJA. În categoria celor care deja au profitat de vară este preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu. Tocmai s-a întors din Grecia, unde, împreună cu soţia, s-a bucurat timp de o săptămînă de frumuseţile Insulei Creta. Ieri, deputatul a plecat la Neptun să-şi ducă soţia şi copiii. "Pentru că mai am treburi la Bucureşti, eu voi fi mai mult navetist", ne-a spus Olteanu. Restul verii o va petrece în ţară. "Copiii sînt mici, aşa că vom mai merge probabil pe-aici cîteva zile... la mare, la munte...", a mai spus Olteanu. Şeful său pe linie de partid, premierul Călin Popescu Tăriceanu, a intrat şi el în concediu zilele trecute. El a plecat într-o staţiune din Turcia urmînd să revină în ţară la sfîrşitul acestei săptămîni. Înainte de plecare, Tăriceanu s-a dus din nou la policlinică pentru exerciţiile medicale de recuperare, pe care le efectuează periodic, după accidentul de motocicletă suferit în 2006.

Şi deputatul PD-L Cristian Boureanu a avut deja cîteva zile de vacanţă, imediat după alegerile locale din iunie, cînd a plecat cu soţia sa, Valentina, într-o insulă din Grecia unde au făcut plajă. "Deocamdată, în zilele lucrătoare sînt în Bucureşti sau în Argeş, iar la sfîrşit de săptămînă plecăm la Mamaia unde avem un apartament. Am fost deja cîteva week-end-uri, plecăm de joi sau de vineri şi ne întoarceam duminică. Chiar la sfîrşitul săptămînii trecute am fost la Mamaia. Merg cu Valentina, dar şi cu Ioana (n.r. – fiica sa din prima căsătorie)", a spus Boureanu. Cît despre o vacanţă mai de durată, deputatul democrat liberal a spus că nu a luat încă o decizie, dar în mod sigur va ajunge în luna august, la New York, în SUA, unde va sta o săptămînă, împreună cu Valentina.

 

Naţionalişti şi în concediu

Liderul PRM Corneliu Vadim Tudor şi-a petrecut vacanţa, ca de obicei, în ţară. "Niciodată nu mi-am făcut vacanţele în străinătate. E o ruşine! Eu sînt un naţionalist", ne-a spus ieri senatorul. C.V. Tudor a fost două săptămîni la mare, la Neptun, cu soţia şi fetiţele sale, mai mult pentru ele, deoarece lui nu-i face bine soarele, motiv pentru care şi-a petrecut timpul lucrînd. La începutul lui august va merge la Bran, la surorile lui. "La 3 august este ziua fetiţei mele mai mari. Va împlini 18 ani şi îi vom serba majoratul undeva în zona Braşovului", a dezvăluit Vadim. Tot în ţară a rămas şi senatorul Gheorghe Funar. Ieri, el era în drum spre nordul Moldovei, împreună cu familia. Numai pentru cîteva zile, cît să vadă mănăstirile din zonă.

×
Subiecte în articol: politic