x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Generozitate in PNL - Functii pentru toti

Generozitate in PNL - Functii pentru toti

12 Ian 2005   •   00:00

Intrarea la guvernare va insemna pentru PNL si inmultirea sefilor in partid. Liberalii si-ar putea creste numarul de vicepresedinti, care nu vor fi insa alesi individual, ci vor fi impusi de presedintele partidului.

Liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat ieri, la conferinta organizatiei PNL Bucuresti, ca va propune la Congresul din 4-6 februarie largirea organismelor de conducere ale partidului. El a trimis deja in filiale spre dezbatere un proiect de statut prin care din conducerea centrala vor face parte presedintele partidului, 11 pana la 15 vicepresedinti si alti membri, precum si secretarul general. Acestia nu vor fi alesi separat, ci vor fi practic impusi de presedintele PNL printr-un vot de lista. Asta inseamna ca acela care candideaza la sefia partidului isi formeaza si echipa alaturi de care vrea sa conduca PNL. Acest mod de impunere a echipei de conducere a starnit controverse inca de la alegerea lui Theodor Stolojan, care a procedat la fel. Pe langa acest Birou Permanent ar trebui sa functioneze si un Comitet Executiv, din care vor face parte 15 membri alesi de Congres. Tariceanu isi va sustine propunerea in fata Congresului, despre care ieri a anticipat ca va fi "unul al unitatii sau al dezbinarii", adaugand ca "disensiunile interne inutile si orgoliile politice sunt apanajul partidelor mici".

COMPARATIE. Deputatul Crin Antonescu a declarat ieri, la conferinta PNL Bucuresti, ca nu este de acord cu propunerea lui Tariceanu. "Nici Vadim Tudor nu isi pune oamenii in conducerea partidului prin liste", a facut Crin Antonescu prima comparatie neplacuta pentru Tariceanu. El a spus ca o adevarata competitie in PNL nu va insemna "dezbinare si scandal".

ALEGERE. Conferinta PNL Bucuresti l-a desemnat ieri pe viceprimarul Ludovic Orban drept candidat la functia de primar general al Capitalei. El va trebui insa sa intre intr-un sondaj de popularitate cu un candidat desemnat de PD, care va fi, potrivit unor surse, Adriean Videanu. (Monica Iordache)

×
Subiecte în articol: politic pnl