x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: Democraţia este în pericol. Traian Băsescu doreşte instaurarea unei republici după modelul Belarus

Geoană: Democraţia este în pericol. Traian Băsescu doreşte instaurarea unei republici după modelul Belarus

08 Dec 2009   •   00:00


Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, la Parlament, că el este câştigătorul alegerilor prezidenţiale, menţionând că CC trebuie să se pronunţe asupra corectitudinii scrutinului, că democraţia din România este în pericol şi că Traian Băsescu vrea să instaureze o republică după model Belarus.

El a făcut declaraţia după o întâlnire avută la Parlament cu senatorii partidului.
"Am avut o primă întâlnire cu colegii şi colegele din grupul Alianţei PSD+PC din Senat. S-a analizat modul în care s-a derulat alegerea din turul doi pentru preşedintele României. Opinia unanimă a parlamentarilor noştri şi opinia unanimă a multor milioane de români este că democraţia ţării noastre se află astăzi într-un moment de cumpănă", a spus Geoană.

Geoană a spus că are convingerea că alegerile au fost fraudate şi că adevăratul câştigător este el.
"Mulţi români erau fericiţi în urmă cu două zile pentru că pentru prima dată în ultimii douăzeci de ani stânga şi dreapta românească găsiseră un acord de colaborare, aveam o majoritate clară, un prim-ministru desemnat şi un program de guvernare pentru a scote ţara din criză şi în numai câteva ore o maşină infernală de cumpărare şi de fraudare a votului a schimbat voinţa suverană a poporului român. Alegerile acestea au fost câştigate de mine şi de cei care au crezut şi cred în mine.", a spus Geoană.

Liderul PSD a afirmat că în acest moment democraţia din România este în pericol şi că Traian Băsescu doreşte instaurarea unei republici după modelul Belarus.
"Democraţia românească se află într-un moment de răscruce, fie acceptăm să mergem în continuare cum am mers până acum, fie acceptăm că putem să asistăm la cumpărarea a sute de mii de voturi pe bani, fie putem să acceptăm că România merită o democraţie de tip occidental", a spus preşedintele PSD.El a afirmat că Băsescu încearcă să aducă în România o republică de tip Belarus.


El a spus că cei de la Curtea Constituţională trebuie să se pronunţe.
"Avem în faţă două zile până când Curtea Constituţională va trebui să decidă dacă mandatul domnului Băsescu este valid sau invalid, dacă vom merge în continuare cu cinci ani de regim Băsescu, câştigat cu un mandat bazat pe fraudă, minciună şi manipulare sau vom putea să redăm poporului român şansa de a relua această alegere şi de a decide liniştit şi fără influenţe preşedintele pe care îl dorim pentru următorii cinci ani", a mai declarat liderul PSD.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic