x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică George Simion, mesaj de la Sibiu: Nu mai trimiteți procurorii să interzică AUR, să ne scoată în afara legii

George Simion, mesaj de la Sibiu: Nu mai trimiteți procurorii să interzică AUR, să ne scoată în afara legii

11 Ian 2022   •   08:49
George Simion, mesaj de la Sibiu: Nu mai trimiteți procurorii să interzică AUR, să ne scoată în afara legii
Sursa foto: foto: captura Facebook George Simion

Copreședintele AUR, George Simion, a mers luni la Sibiu, la una dintre casele președintelui Iohannis, pentru a protesta față de decizia Parchetului General de a deschide dosar penal pentru AUR, cu privire la afirmațiile referitoare la Holocaust.

Simion a postat luni seara, pe contul său de Facebook, o înregistrare video. „Am ajuns și la Sibiu, la una dintre cele șase case ale primului turist al tării, Klaus Iohannis. Și de aici avem un apel pentru locatarul de la Cotroceni: nu mai trimiteți procurorii să interzică AUR, să ne scoată în afara legii. Oamenii sunt alături de noi și în Sibiu și în celelalte localități ale țării. Așa că retrageți procurorii, retrageți frații Muraru. Pentru cele 6 case pe care le-ai câștigat chipurile din meditații o să plătești. Dar până atunci te dăm jos!”, a spus George Simion. 

Parchetul General a anunţat deschiderea unui dosar penal pentru efectuarea cercetărilor in rem referitoare la afirmaţile AUR privind Holocaustul.

"La data de 6 ianuarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înregistrat un dosar penal privind comunicatul de presă emis pe 3 ianuarie 2022 de partidul AUR, intitulat 'Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze!',  în care se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002, respectiv în varianta - minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia", transmite Parchetul General.

Prin urmare, "Negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă", potrivit art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002.

AUR a transmis un comunicat de presă pe 3 ianuarie în care susţinea că se constată o "acţiune sistematică de subminare" a calităţii învăţământului din România în ultimii ani prin ridicarea la rangul de materii a unor "teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecţii în cadrul materiilor existente (ex. educaţie sexuală, istoria Holocaustului), în paralel cu reducerea importanţei acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generaţii: ştiinţele exacte, Limba şi literatura română, Istoria naţională".

În data de 4 ianuarie, ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga, a condamnat "atitudinea şi afirmaţiile jignitoare ale unor lideri politici care au considerat potrivit să califice genocidul din timpul Holocaustului drept o 'temă minoră' de abordat în sistemul educaţional din România". 

×
Subiecte în articol: george simion Klaus Iohannis