x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gramatica îi învrăjbește pe liberali

Gramatica îi învrăjbește pe liberali

de Georgiana Ionita    |    18 Aug 2016   •   18:01
Gramatica îi învrăjbește pe liberali
Sursa foto: Sorin LUPSA

Prim-vicepreședintele PNL Adriana Săftoiu pune la îndoială gramatica membrilor de partid şi sugerează că fără “Goagăl” și ajutorul consilierilor liberalii nu ar fi capabili să scrie corect un eseu cu motivele pentru care ar vrea să candideze pe listele parlamentare.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Adriana Săftoiu, a ironizat pe facebook capacitățile intelectuale ale liberalilor. "Mă gândesc cum ar fi să am posibilitatea să le cer tuturor celor care vor să candideze să scrie un eseu despre motivul pentru care vor să candideze încă o dată sau prima dată. Fără să fie ajutaţi de un consilier, de un prieten, de goagăl. Să scrie ei, simplu, care cred că le este misiunea. Cu gramatica din dotare, fără să fie obligaţi să gloseze pe teme filosofice de morală politică", a scris Săftoiu pe pagina personală.

Unii chiar s-ar băga

Deputatul PNL Diana Tușa a sărit în apărarea colegilor, comentând la postarea Adrianei Săftoiu. ”Nu înţeleg de ce să îi supui unor umilinţe publice în condiţiile în care, ştim cu toţii, listele sunt deja bătute în cuie, e drept! Criteriile de desemnare încă nu... Colegii mei nu sunt agramaţi, reduşi mintal sau asistaţi sociali, cum sugerează doamna Săftoiu. Unii dintre ei chiar lucrează la programul de guvernare al PNL. Să înţelegem că acest program este făcut de agramaţi şi de oameni fără ocupaţie?”, a reacţionat Tuşa. În aceeași notă umoristică deputata i-a provocat pe câțiva liberali la o olimpiadă de gramatică la nivel de partid. “Sunt gata oricând să particip la un concurs de gramatică a limbii române cu fostul purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu, doamna Săftoiu Adriana”, a atact Tuşa. Liberalul Radu Zlati s-a alăturat și el circului de pe pagina prim-vicepreședintei. “Nu mă simt umilit şi nu am nimic împotriva propunerii Adrianei Săftoiu; către sfârşitul mandatului meu am oricum de gând să scriu ceva pe această temă, şi o voi face fără consilieri, bibliografie externă şi talente închiriate”, a scris deputatul PNL.

Printre cei invitaţi la concursul de gramatică se numără Alina Gorghiu, Ovidiu Raeţchi sau Eugen Nicolăescu

×