x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guşă: "Aducerea lui Voicu la DNA, un gest de intimidare a parlamentarilor, a judecătorilor CC"

Guşă: "Aducerea lui Voicu la DNA, un gest de intimidare a parlamentarilor, a judecătorilor CC"

11 Dec 2009   •   00:00

Consilierul preşedintelui PSD, Cozmin Guşă, a apreciat, astăzi, că aducerea senatorului PSD, Cătălin Voicu, cu mandat la DNA este un gest de intimidare a parlamentarilor, de intimidare a judecătorilor Curţii Constituţionale şi de instituire a unui stat autoritar.



Guşă a afirmat, iniţial, că aducerea lui Voicu la DNA este un gest de intimidare a parlamentarilor. "Domnul Băsescu se chinuie să facă o majoritate cu ajutorul procurorilor. (...) Orice parlamentar care de acum încolo s-ar gândi să aibă o poziţie, de exemplu cu anchetarea STS sau alte subiecte, veţi vedea că vor şovăi", a adăugat el.

Guşă a spus apoi că cercetarea lui Voicu este semnul că preşedintele Traian Băsescu "doreşte să instituie statul autoritar" şi, mai mult, că ar fi o intimidare a judecătorilor Curţii Constituţionale.

"Preşedintele Băsescu nu mai doreşte pe nimeni împotriva sa şi, cu ajutorul procurorilor, doreşte să îşi facă o majoritate, nici nu mai vrea să aştepte rezultatul Curţii Constituţionale şi, după părerea mea, este şi un fel de a acţiona prin care intimidează chiar judecătorii Curţii", a declarat Guşă, citat de Mediafax.

Întrebat cum comentează faptul că asupra lui Voicu planează suspiciuni că ar fi încercat trafic de influenţă sau mituirea tocmai a judecătorilor CC, Guşă a răspuns: "Este o porcărie pe care aparatul de zgomote al domnului Băsescu (...) încearcă să o arunce acum".

Întrebat pe ce se bazează când exclude faptul că Voicu ar fi încercat mituirea judecătorilor CC sau trafic de influenţă, Guşă a răspuns: "Din ce am auzit la televizor. În cazul în care Cătălin Voicu ar fi făcut ceva, ar fi trebuit să existe o informare a conducerii Camerelor (Parlamentului – n.r.) şi o cerere de convocare a plenului pentru arestarea sa. Sau, în momentul în care ar fi existat un flagrant, să fie de faţă şi judecătorul Curţii".

Pe de altă parte, Guşă a sugerat o implicare a SRI în acest caz.

"Mi se pare la nivelul minţii domnului Coldea (Florian Coldea, prim-adjunctul directorului SRI - n.r.) să încerce să vină cu asemenea zvon (despre suspiciunile la adresa lui Voicu - n.r.), în condiţiile în care procurorii au încălcat legea", a menţionat el.


"Ministrul justiţiei îl va informa neîntârziat pe preşedintele Camerei asupra reţinerii şi a percheziţiei. În cazul în care Camera sesizată constată că nu există temei pentru reţinere, va dispune imediat revocarea acestei măsuri", se arată în legea fundamentală.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în 16 octombrie, la B1 TV, că afirmaţiile lui Marian Vanghelie despre arhiva DGIPI pot fi reale, deoarece fostul ministru Dan Nica a pus acest serviciu secret la dispoziţia preşedintelui PSD Bucureşti, a lui Mitică Iliescu şi Cătălin Voicu.

"Teoretic nu poate (avea acces la arhiva DGIPI - n.r.). Dar poate, pentru că acel serviciu a fost pus total la dispoziţia lui Vanghelie, Mitică Iliescu, generalul care a fost la Serviciul Român de Informaţii şi a lui Voicu. Întrebaţi cei doi miniştri de Interne, Oprea şi Dragnea de ce au plecat. Ce n-au vrut să facă ei doi a făcut Nica, deşi a avut o discuţie cu mine în care i-am spus să nu o facă", a declarat Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: politic