x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul aprobă o serie de documente pentru sectorul Cristian-Ghimbav din Autostrada Ploiești-Brașov

Guvernul aprobă o serie de documente pentru sectorul Cristian-Ghimbav din Autostrada Ploiești-Brașov

de Redacția Jurnalul    |    14 Mai 2024   •   18:00
Guvernul aprobă o serie de documente pentru sectorul Cristian-Ghimbav din Autostrada Ploiești-Brașov

Guvernul a aprobat marți o serie de documente necesare pentru realizarea sectorului Cristian-Ghimbav din Autostrada Ploiești-Brașov. Este vorba despre indicatorii tehnico-economici. Decizia a fost luată în cadrul ședinței executivului care a avut loc la Brașov.

Anunțul a fost făcut de premierul Marcel Ciolacu înainte de ședința de Guvern.

„Astăzi (marți, 14 mai n.r.) aprobăm indicatorii tehnico-economici pentru sectorul Cristian-Ghimbav din Autostrada Ploiești-Brașov. Chiar dacă vorbim despre doar 5 kilometri de autostradă, aceștia sunt foarte importanți pentru a face legătura atât cu Autostrada Brașov-Făgăraș, cât și cu bucata Râșnov-Cristian, inaugurată în 2020. Este un nou pas în construcția Autostrăzii București-Brașov atât de așteptată de români”, a explicat premierul.

Marcel Ciolacu s-a referit și la celelalte proiecte de infrastructură care vor lega regiunile istorice Ardeal, Muntenia și Moldova.

„Dezvoltarea infrastructurii rutiere care asigură legătura județului Brașov cu alte regiuni ale țării a fost abordată integrat de actualul Guvern. Tocmai de aceea putem vorbi în prezent de construcția Autostrăzii Sibiu- Făgăraș care asigură accesul acestui județ atât cu Vestul României, dar și cu statele din Vestul Europei. Toate contractele au fost semnate în mandatul ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, iar acum sunt în fază de implementare. Importantă este și conexiunea între Transilvania și Moldova, iar aici Autostrada Brașov-Bacău joacă un rol esențial. În scurt timp contractul pentru completarea Studiului de Fezabilitate va fi semnat, ceea ce permite să avem o perspectivă clară și predictibilă pentru construcția acestei autostrăzi în următori ani”, a precizat Marcel Ciolacu.

Autostrada Brașov-Bacău va avea 230 de kilometri și va avea un impact important asupra economiei județului Brașov și a Moldovei.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: guvern autostradă ghimbav