x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvern - Vechile contracte intra la control

Guvern - Vechile contracte intra la control

20 Ian 2005   •   00:00

Premierul Calin Popescu Tariceanu a cerut ieri membrilor Cabinetului sa controleze toate contractele semnate de Guvernul precedent si care implica fonduri bugetare pentru acest an.

"Imi sosesc informatii ingrijoratoare privind modul in care au fost incheiate anumite contracte pe bani publici. De aceea, am cerut ministrilor responsabili cu derularea acestor contracte sa analizeze in detaliu modul in care sunt cheltuiti banii publici. Vom lua la puricat fiecare contract si fiecare este obligat sa raspunda pentru corecta cheltuire a banului public", a afirmat Tariceanu. El a amintit ca Executivul si-a propus sa reduca cheltuielile publice, in contextul in care au fost stabilite o serie de proiecte prioritare, precum recalcularea pensiilor si compensarea medicamentelor.

COMISIE Premierul Tariceanu a mai dispus ieri constituirea unei comisii interministeriale care sa elaboreze, cu prioritate, doua proiecte de legi privind regimul proprietatilor. Potrivit premierului, unul din aceste documente va reglementa problema despagubirilor pentru proprietarii de imobile nationalizate care nu au primit, in natura, bunurile confiscate de regimul comunist. Al doilea proiect de act normativ va modifica Legea Fondului Funciar, obiectul principal al acestei operatiuni fiind retrocedarea in totalitate a proprietatilor. Comisia va fi formata din reprezentanti ai Ministerului Justitiei, Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Agriculturii, Ministerului Afacerilor Externe si Ministerului Culturii.

NUMIRI. De asemenea, premierul i-a mai numit in functia de secretar de stat pe Katalin-Barbara Kibedi la Ministerul Justitiei, Attila-Zoltan Cseke in cadrul Secretariatului General al Guvernului, Attila Korodi la Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, Attila Demeter la Ministerul Economiei si Comertului si Anton Niculescu la MAE. Calin Popescu Tariceanu a mai decis ca Valeriu Turcan sa fie noul presedinte al Agentiei pentru Strategii Guvernamentale.

×
Subiecte în articol: politic