x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul Boc va fi dat în judecată

Guvernul Boc va fi dat în judecată

de Dana Piciu    |    20 Mar 2009   •   00:00
Guvernul Boc va fi dat în judecată
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Fundaţia pentru apărarea cetăţenilor împotriva abuzurilor statului (FACIAS) va da în judecată Guvernul Boc pentru că nu a publicat, în termen legal, normele de aplicare ale Legii 1/2009 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv de stat, cunoscută şi ca "legea Voiculescu".



"Este un articol imperativ în lege care spune că în 30 de zile de la publicarea ei se vor elabora şi publica normele metodologice de aplicare a acesteia", a precizat directorul executiv al FACIAS Oana Florea. Ea a mai arătat că din cauză că legea nu are norme metodologice nu poate fi aplicată şi tot mai mulţi chiriaşi din casele naţionalizate care şi-au cumpărat locuinţele legal riscă să rămână pe drumuri, deoarece foştii proprietari care au revendicat casele le-au câştigat în instanţă.

"Conform Legii 1/2009 foştii chiriaşi care au cumpărat cu bună credinţă imobilele, dar ale căror contracte au fost desfiinţate pe cale judecătorească, au prioritate la asigurarea unei locuinţe din fondul de stat, iar imobilele vândute în baza Legii 112/1995 nu mai pot fi restituite în natură, ci doar în echivalent", a menţionat Florea.

Preşedintele executiv al FACIAS a adăugat că până în acest moment sunt 200.000 de cereri de retrocedare a imobilelor, ceea ce va afecta peste un milion de oameni aparţinând familiilor care au cumpărat aceste case. "Haosul a fost creat de stat care a lăsat chiriaşii să-şi cumpere locuinţele apoi i-a lăsat pe foştii proprietari să le revendice. Legea 1/2009 aduce echilibru, proprietarii îşi iau banii pe imobilele revendicate, iar foştii chiriaşi rămân în casele pe care şi le-au cumpărat cu bună credinţă", a încheiat Oana Florea.

×
Subiecte în articol: politic