x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul discută, miercuri, în primă lectură, proiectul de modificare a Codului Fiscal

Guvernul discută, miercuri, în primă lectură, proiectul de modificare a Codului Fiscal

06 Iul 2022   •   10:54
Guvernul discută, miercuri, în primă lectură, proiectul de modificare a Codului Fiscal

Guvernul discută, miercuri, în primă lectură, proiectul de ordonanță de urgență pentru modificarea Codului Fiscal, a anunțat premierul Nicolae Ciucă la începutul ședinței Executivului.

„Vom avea în primă lectură un proiect de ordonanță de urgență care vizează Codul Fiscal”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a spus că proiectul prevede „o serie de ajustări ale Codului Fiscal care sunt în concordanță cu angajamenterle asumate de România în PNRR, în programul de guvernare și în ceea ce înseamnă statutul de membru al NATO, în sensul asigurării resurselor necesare înzestrării Armatei Române și îmbunătățirea securității naționale în contextul războiului dinb Ucraina”.

„Practic, ajustarea fiscală pe care o propunem prevede, pe de o parte, protejarea cetățenilor României care au statutul de salariați și au venituri de până la 4500 de lei, (...) dar și pentru angajații care au copii în orice formă de învățământ. În contrapondere, avem o setrie de ajustări pe partea de capital și pe partea de companii, care, în fapt, nu reprezintă altceva decât eliminarea unor facilități, reconversia sau restructurarea unor facilități care și-au atins deja elementul de potențial în anii care au trecut, iar în acest moment sunt solicitate pentru a fi eliminate și de către CE, chiar și de către foarte mare parte a mediului de afaceri”, a afirmat Câciu.

Ministrul de Finanțe a fost întrerupt de premier: „Eu nu le-aș spune eliminare de facilități, ci eliminare de excepții, pentru că parte dintre ele sunt excepții, pentru că ne-am angajat ca aceste excepții să fie eliminate și să ajungem în sfârșit la o aplicare unitară a prevederilor legale în domeniul fiscal”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cod fiscal