x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ialomita - Prefectul a trecut pe la PRM

Ialomita - Prefectul a trecut pe la PRM

04 Mar 2005   •   00:00

Dupa ce a promis in campanie ca va combate traseismul politic, Alianta PNL-PD a abandonat acest criteriu cand a fost vorba de posturile din administratia centrala si locala.

Gazeta de Sud-Est, preluata si de Aspirina Saracului, publica adeziunea actualului prefect de Ialomita, Marinica Cazacu, la PRM, in februarie 2004, pentru ca doar in patru luni sa treaca la PD. Initial, Cazacu a fost membru PNTCD, pe listele caruia a devenit in 2000 primar al comunei Ion Roata. Ziaristii de la Aspirina Saracului sustin insa ca el s-ar fi afiliat apoi fostului presedinte al Consiliului Judetean Ialomita, Gheorghe Savu (PSD). Dupa caderea acestuia, Cazacu s-a inscris in PRM, pentru ca patru luni mai tarziu sa fie candidat al PD la primarie, iar in decembrie sa devina prefect.

Liderul PD Emil Boc sustine ca decizia desemnarii prefectilor a apartinut fiecarei organzatii in parte, care isi asuma si raspunderea politica pentru alegerea facuta. "Nu cunosc traseul politic al dlui Cazacu, trebuie sa ma informez", ne-a raspuns Boc, criteriile societatii civile legate printre altele si de traseismul politic fiind valabile doar pentru listele parlamentare, a adaugat el. Liderul de Ialomita, Maria Petre, considera ca in spatele adeziunii publicate in presa s-ar afla de fapt PSD. "Si daca o fi fost membru PRM pentru mine nu are relevanta. Probabil ca a fost. Au contat alte criterii la numirea lui: ca a castigat al doilea mandat de primar din primul tur, ca e un om foarte hotarat si foarte corect", sustine Maria Petre. La numirea lui Cazacu s-a trecut si peste criteriul vechimii in partid, unui prefect fiindu-i necesari trei ani de activitate in PD. Maria Petre spune insa ca in cazul lui Cazacu s-a luat in considerare si activitatea acestuia, din Liga primarilor din opozitie, fara a fi membru PD. (Oana Stancu, Monica Iordache)

MOREGA
Un exemplu similar se gaseste si in ograda PNL. Subprefectul de Gorj, liberalul Dan Ilie Morega, a fost pana in 1989 membru PCR, presedinte al Cooperatiei Gorj si a fost decorat cu titlul "Erou al Muncii Socialiste". Din 1990 a devenit membru FSN. Dupa alegerile locale din 1996 l-a sprijinit pe Nicolae Mischie sa obtina conducerea Consiliului Judetean Gorj, din postura de consilier. In decembrie 1996 este numit prefect PDSR de Gorj, dar in martie 2000 se inscrie in ApR. Dupa alegerile generale din 2000 revine in PDSR, de unde pleaca in iunie 2003, inscriindu-se in PNL (C) si devenind lider al filialei Gorj. In urma fuziunii PNL cu PNL (C), refuza inscrierea doar ca membru in PNL si trece la PRM, fiind ales consilier judetean pe listele acestui partid. Revine in PNL, iar in iunie 2004, pe fondul crizei din PNL Gorj, este numit lider interimar al acestei filiale.

×
Subiecte în articol: politic pnl