x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ilie Sârbu: "PSD ar trebui să sprijine trecerea unui guvern minoritar PDL prin Parlament"

Ilie Sârbu: "PSD ar trebui să sprijine trecerea unui guvern minoritar PDL prin Parlament"

09 Dec 2009   •   00:00
Ilie Sârbu: "PSD ar trebui să sprijine trecerea unui guvern minoritar PDL prin Parlament"

PSD ar fi dispus să sprijine în Parlament un guvern minoritar PDL, dacă liderii PDL şi Traian Băsescu îşi vor asuma această formulă, a declarat, astăzi, la RFI România, vicepreşedintele PSD Ilie Sârbu.



Cunoscut ca unul din cei careau contribuit la crearea guvernului cu PDL după algerile parlamentare din 2008, Sârbu a afirmat că, în situaţia în care PNL şi UDMR nu vor respecta acordurile semnate cu PSD înaintea alegerilor, PSD ar fi dispus să susţină în Parlament un guvern minoritar propus de PDL.

"Să îşi asume domnul Băsescu şi echipa dânsului guvernarea cu un guvern minoritar şi noi să îl trecem în Parlament, să îl ajutăm şi, punctual, pe fiecare situaţie în parte, să avem o discuţie, legată de problemele mari, de buget de exemplu", a precizat vicepreşedintele PSD, citat de Antena3.

Sârbu a apreciat că acest sprijin în Parlament este firesc, în cazul în care discuţiile dintre partide vor duce la această formulă, iar Traian Băsescu îşi va asuma transparent responsabilitatea pentru un guvern minoritar. Sârbu a infirmat însă posibilitatea unei noi colaborări guvernamentale PSD-PDL.

"Exclus, deşi în politică e bine să nu spui niciodată. Dar noi ne-am fript rău de tot şi nu mai încercăm o reconciliere"a mai declarat social-democratul.

×
Subiecte în articol: politic