x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Independentul Morega: Eu am votat, am fost în sală!”

Independentul Morega: Eu am votat, am fost în sală!”

de Gabriela Mladin    |    06 Oct 2010   •   00:00

Dan Ilie Morega, deputatul de Gorj independent în privinţa căruia există suspiciuni că nu s-ar fi aflat în plenul parlamentului în 5 octombrie şi că altcineva ar fi votat cu cartela sa, susţine contrariul. Parlamentarul spune că totul este o exagerare a celor două televiziuni de ştiri, Antena 3 şi Realitatea, iar din PNL a plecat pentru că nu vrea să fie iobagul lui Crin Antonescu.



În înregistarea şedinţei de marţi, privind prezenţa în plen pentru verificarea cvorumului, au apărut exact atâţia deputaţi de câţi era nevoie ca să fie întrunit cvorumul. Jurnaliştii au constatat, însă, că trei dintre deputaţi nu s-ar fi aflat în sală în momentul votului. Printre ei şi Dan Ilie Morega, deputatul independent de Gorj.

Întrebat unde s-a aflat şi cine a votat cu cartel sa, Morega a declarat: "Eu am votat. Am fost în sală! În condiţiile în care un partid din care fac parte părăseşte obiectivele asumate în campania electorală de mine ca parlamentar, faţă, de oameni, eu mă văd obligat să părăsesc acest partid, şi împreună cu alţi colegi să formăm un nucleu cu care să rezolvăm problemele oamenilor. În acest punct de vedere am considerat că este necesar să pun să se organizeze parlamentarii şi să formeze un grup, al unui alt partid, al independenţilor. Că eu nu sunt pe nicăieri, cum spunea cineva, nu sunt nici la liberali, nici la PSD, nici la grupul independenţilor UNPR. Şi de ce să nu aibă un asemenea grup un reprezentant în biroul Camerei Deputaţilor", a explicat Morega.

"Mă obligă cineva să fiu iobagul lui Antonescu?"
În privinţa presei, Morega are şi el o părere: "Tevatura care se face pe cele două televiziuni de nişă, Realitatea şi Antena 3 mi se par puţin deplasate. Dacă vedeau la Senat regulamentul îşi dădeau seama că este bine. În al doilea rând să nu uite că în Constituţie este libertatea de opţiune politică de mişcare. Cum mă obligi pe mine să mă iobăgesc. Să fiu iobag legat de glia lui Antonescu şi să execut dispoziţiile lui contrare convingerilor mele, şi capacităţii de a rezolva problemele electoratului într-o altă formulă decât alături de el", a mai spus deputatul.

×
Subiecte în articol: politic