x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Inghesuiala la prefecturi

Inghesuiala la prefecturi

28 Dec 2004   •   00:00

POLITIC
Desi ieri se acredita neoficial ideea ca impartirea prefecturilor in baza algoritmului politic va fi refacuta din cauza nemultumirilor aparute in teritoriu, in tara, filialele PD, PNL, PUR si UDMR au continuat sa faca propuneri pentru posturile de prefecti si subprefecti.
GABRIELA ANTONIU

MURES. Liberalii lui Eugen Nicolaescu l-au validat deja in forurile partidului pe candidatul propus la functia de prefect
PD si PNL Bihor si-au desemnat cate doi candidati pentru ocuparea functiei de prefect al Guvernului Tariceanu, iar UDMR vizeaza functia de subprefect. Potrivit presedintelui PD Bihor, Petru Filip, Biroul Permanent Judetean al democratilor i-a desemnat drept candidati pe Traian Abrudan si Teodor Cladovan. Traian Abrudan a fost primar al orasului Alesd in perioada 1996-2000 si in prezent se afla la al doilea mandat de consilier judetean. Teodor Cladovan a fost director general al Rafinariei Suplacu de Barcau si deputat PD intre 2000 si 2004, implicat intr-o ancheta privind gestionarea frauduloasa a rafinariei. Purtatorul de cuvant al Aliantei D.A. PNL-PD, Cristian Bodea, spune ca din partea PNL au fost desemnati pentru aceasta functie consilierii judeteni Ilie Bolojan si Ioan Oprean, ambii oameni de afaceri.

SUBPREFECTI. Pentru functia de subprefect, potrivit presedintelui UDMR Bihor, deputatul Lakatos Peter, persoana nominalizata este Cseke Attila, jurist, consilier municipal in Oradea si totodata consilier personal al liderului UDMR Bihor, Kiss Alexandru, presedintele Consiliului Judetean. Vicepresedintele UDMR Bihor, Szabo Odon, despre care se pare ca va fi noul subprefect, afirma ca "UDMR are oameni pentru orice post care i se va propune si ca uniunea doreste oameni tineri la Prefectura".

MURES. Presedintele organizatiei municipale a PNL Targu-Mures, avocatul Ciprian Dobre, ar putea fi viitorul prefect de Mures, informeaza Rompres.

Potrivit liderului PNL Mures, deputatul Eugen Nicolaescu, in conformitate cu algoritmul stabilit in cadrul Aliantei D.A., propunerea pentru postul de prefect de Mures revine PNL. Candidatura lui Ciprian Dobre pentru acest post a fost validata in urma cu cateva zile de Biroul Permanent al PNL Mures. UDMR va solicita doar postul de subprefect in Mures, in care doreste sa il mentina pe Burkhardt Arpad, a precizat si senatorul UDMR Gyorgy Frunda.

ONOFREI VREA SA RENUNTE LA DEPUTATIE
Deputatul liberal Orest Onofrei a declarat ieri Rompres ca intentioneaza sa renunte la mandatul de parlamentar pentru a ocupa functia de prefect de Suceava pentru care a fost desemnat de Biroul Permanent Judetean al PNL. In locul lui Orest Onofrei ca deputat urmeaza sa fie validat presedintele PNL Falticeni, Romica Andreica, primul supleant pe lista Aliantei D.A. Suceava. In cadrul sedintei BPJ s-a stabilit ca presedintele interimar al PNL Suceava, Valica Gorea, sa fie candidatul liberalilor pentru functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean in locul umanistului Constantin Gheorghe, care a fost ales senator. Postul de subprefect urmeaza sa fie ocupat de un membru PD, cele mai mari sanse avandu-le presedintele PD Suceava, Eugen Constantin Uricek, dar se discuta si nominalizarea universitarului Radu Pentiuc.
×
Subiecte în articol: politic pnl udmr mureş