x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică INIŢIATIVĂ VOICULESCU/Lege pentru cei pensionaţi pe caz de accident

INIŢIATIVĂ VOICULESCU/Lege pentru cei pensionaţi pe caz de accident

de Dana Piciu    |    06 Mar 2009   •   00:00

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a anunţat ieri că va depune o iniţiativă legislativă prin care urmează să crească la 0,9% punctajul pentru pensionarii pe caz de accidente de muncă.



Dan Voiculescu a menţionat că a primit sesizări din partea acestei categorii de pensionari, care acum au un punctaj anual pentru stagiul potenţial cuprins între 0,60 şi 0,75 şi care au arătat că pensiile lor sunt total insuficiente pentru medicamente şi pentru viaţa de zi cu zi. "Vorbim despre oameni care au suferit accidente în momentul în care munceau şi pentru care există dovezi clare ale accidentului şi ale invalidităţii. Aceşti oameni constituie un grup restrâns de bătrâni care nu se mai pot deplasa şi care nu au cum să-şi apere drepturile.

Un ajutor din partea statului prin creşterea punctului de pensie la 0,9% nu ar reprezenta un efort bugetar", a subliniat Dan Voiculescu. El a adăugat că "s-a creat falsa impresie" că recentele majorări de pensii au rezolvat şi pro-blemele pensionarilor pe caz de accident, în condiţiile în care pensia lor a crescut cel mai puţin, raportat la celelalte pensii, dar mai ales raportat la dificultăţile financiare pe care le întâmpină.

"Sunt pensionari la care invaliditatea şi bolile apărute ca urmare a accidentului de muncă s-au agravat pe măsura înaintării în vârstă. Statul trebuie să le ofere o atenţie corespunzătoare, firească pentru nevoile lor, cu atât mai mult cu cât drepturile lor au fost afectate o lungă perioadă", a încheiat liderul conservator.

×
Subiecte în articol: politic