x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Intalnire - Tariceanu nu mai vrea discutii despre anticipate

Intalnire - Tariceanu nu mai vrea discutii despre anticipate

14 Mar 2005   •   00:00

Primul-ministru Calin Popescu Tariceanu si presedintele Traian Basescu s-au intalnit pentru a discuta despre alegerile anticipate, sustin surse din Alianta.


OANA STANCU

PUNCT DE VEDERE. Premierul Tariceanu nu crede ca anticipate sunt oportune
Premierul ar fi solicitat aceasta intalnire dupa repetatele declaratii ale sefului statului in care acesta dadea si termene pentru organizarea unui nou scrutin, mai intai pentru mai-iunie, ulterior pentru septembrie.

Tariceanu s-a dus la Basescu, sustin sursele citate, cu un calendar, prin care sa-i demonstreze ca anticipatele nu pot fi organizate mai devreme de martie 2006, pentru ca in acest an Romania are de trecut cateva etape importante in programul de aderare, pentru care are nevoie de stabilitate guvernamentala: pe 13 aprilie Parlamentul European voteaza raportul lui Serge Moscovici privind tratatul de aderare, pe 25 aprilie se da votul pentru tratatul insusi, iar in octombrie-noiembrie este asteptat primul raport de tara de monitorizare a Romaniei dupa ce aceasta a semnat aderarea la UE. Primul-ministru i-ar fi cerut in consecinta presedintelui sa nu mai faca declaratii pe tema anticipatelor pentru ca dauneaza stabilitatii guvernamentale, dar si imaginii Romaniei in exterior.

Pe de alta parte, nici democratii lui Basescu nu sunt incantati de zelul acestuia pentru un nou scrutin. "Intampinam dificultati in a numi oameni si la serviciile descentralizate din judete, daramite in aparatul guvernamental. Nimeni nu vrea sa-si paraseasca jobul pe care il are acum pentru o slujba pe care nu stie daca o are nici trei luni", ne-a declarat ieri un lider PD.

×
Subiecte în articol: politic