x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis a găsit vinovații pentru lipsa vaccinurilor antigripale

Iohannis a găsit vinovații pentru lipsa vaccinurilor antigripale

10 Noi 2020   •   21:52
Iohannis a găsit vinovații pentru lipsa vaccinurilor antigripale
Sursa foto: Hepta

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți seara, că dozele de vaccin antigripal vor ajunge în România în tranșele negociate de Guvern, acesta afirmând că fostul guvern PSD comandase doar 1,5 milioane de doze.

Întrebat, într-o conferință de presă, la Palatul Cotroceni, despre criza de vaccin antigripal, președintele Klaus Iohannis a spus că acesta va ajunge în România așa cum a fost negociat de Guvernul Orban.

„În fiecare lună vin noi tranșe de vaccin antigripal în România și probabil știți, dacă nu, vă spun eu, că vechiul guvern pesedist comandase cam 1,5 milioane de doze, iar de când a venit noul guvern liberal s-a suplimentat comandă și si acuma suntem undeva la 3,5 milioane de doze. Deci mai mult decât dublu față de ce se comandase înainte. Aceste doze vor veni în tranșele negociate de Guvern și este clar că în condiții de pandemie cererea și de vaccin antigripal este mai mare, dar pe parcurs vor veni doze pentru a satisface această cerere mărită”, a spus Iohannis.

În toată țara este criză de vaccin antigripal, dozele care au fost distribuite medicilor de familie sunt insuficiente pentru vaccinarea persoanelor cu risc, iar în farmacii, românii fac cozi sau se pun pe liste de așteptare pentru a primi vaccin antigripal.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis vaccin antigripal