x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis poate fi şi primar, şi premier

Iohannis poate fi şi primar, şi premier

de Ioana Bugean    |    04 Dec 2009   •   00:00

Klaus Iohannis a explicat ieri că nu este nevoie de vreo modificare a legii care să îi permită să fie şi primar, şi premier, timp de şase luni.
Iohannis a indicat articolul 100 indice 1 din Legea 161/2003 care îi permite ca după numirea în funcţia de premier să îşi menţină postul de edil pentru o perioadă de şase luni, aşa cum a solicitat.

Legea 161/2003 a fost modificată prin OUG 40/2003, care prevede că articolul 100, indice 1 al actului normativ, va avea următorul cuprins: "În mod excepţional, pentru persoanele numite, potrivit legii, de preşedintele României, de către Parlament, la propunerea acestuia sau de către CSAT, birourile permanente ale Camerelor în şedinţă comună pot aproba la sesizarea preşedintelui României îndeplinirea în continuare a funcţiei care a generat cazul de incompatibilitate, dacă un interes public impune aceasta".

Primarul Sibiului declarase marţi că vrea un termen de patru-şase luni pentru a opta între funcţia de premier şi cea de edil local, spunând că aceasta este o condiţie în acceptarea efectivă a funcţiei de prim-ministru.

×
Subiecte în articol: politic