x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Relaţia cu Franţa - o prioritate pentru România; Hollande: Parteneriatul trebuie aprofundat

Iohannis: Relaţia cu Franţa - o prioritate pentru România; Hollande: Parteneriatul trebuie aprofundat

13 Sep 2016   •   12:20
Iohannis: Relaţia cu Franţa - o prioritate pentru România; Hollande: Parteneriatul trebuie aprofundat
Sursa foto: Captură video - Antena 3

Relaţia cu Franţa reprezintă o prioritate pentru România, a declarat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis, iar şeful statului francez, Francois Hollande, a subliniat că Parteneriatul strategic dintre cele două ţări trebuie aprofundat.


Preşedintele Iohannis a arătat că ţara noastră are un parteneriat excepţional cu Franţa.

''Împărtăşim aceeaşi viziune despre dezvoltarea şi aprofundarea Parteneriatului strategic. Am discutat despre nevoia de a susţine şi aprofunda numeroase aspecte de succes ale cooperării sectoriale, unde aş menţiona cooperarea economică. Am fost de acord să intensificăm dialogul'', a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, unde a susţinut o declaraţie de presă alături de omologul său francez.

La rândul său, preşedintele Franţei, Francois Hollande, a menţionat legăturile comune dintre România şi ţara sa, subliniind colaborarea româno-franceză atât la nivel politic, cât şi economic, cultural şi în domeniul apărării.

"Aici, în România, am impresia că mă aflu acasă", a afirmat Hollande.

Francois Hollande a arătat că în cadrul Parteneriatului strategic cele două ţări doresc să aibă politici comune, iar în domeniul economic Franţa să contribuie cu soluţii pe partea de noi tehnologii, mediu, transporturi.

Preşedintele Franţei a mulţumit României pentru solidaritatea arătată în cazul atentatelor, dar şi pentru sprijinul acordat în Mali.

Sursa: AGERPRES

×