x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu: „Știu că Internetul e plin de meme-uri cu mine. Pe unele le apreciez, atâta timp cât au umor”

Iliescu: „Știu că Internetul e plin de meme-uri cu mine. Pe unele le apreciez, atâta timp cât au umor”

de Redacția Jurnalul    |    04 Mar 2024   •   12:45
Iliescu: „Știu că Internetul e plin de meme-uri cu mine. Pe unele le apreciez, atâta timp cât au umor”

Ion Iliescu a declarat, într-un interviu publicat pe blogul lui Ionuț Vulpescu, că ştie că Internetul e plin de meme-uri cu el, ”că speranţa moare penultima” sau că a fost văzut la bancă, pentru un credit pe 30 de ani. ”Pe unele le apreciez, atâta timp cât au umor”, spune fostul președinte.

„Vârsta îți dă o măsură a granițelor – foarte subtile, de altfel – dintre curaj și tupeu, dintre prostie și altruism, dintre merite și experiență. Nu cred că a trăi viața în acord cu niște standarde comune e o soluție: astăzi profesionalizarea începe mai devreme, joburile sunt mai copleșitoare, familiile apar mai târziu. Dar vârstele sunt importante: ale maturității, afectivității, așteptărilor. Vorba lui Caragiale: sunt vechi, domnule! Dar asta nu trebuie să însemne în mod necesar a fi retrograd, hiperconservator sau inamovibil. În politică, vârstele bat vârsta: partidele ating forme de uzură, trebuie să satisfacă noi așteptări fără a se dezice de sine și de identitatea lor ideologică, instituțiile riscă să ajungă forme fără fond. Pentru vârstă, trebuie să nu faci excese. Pentru vârste, ai nevoie de progrese. E o matematică simplă a vieții. Ca o paranteză, știu că Internetul e plin de meme-uri cu mine, cum că speranța moare penultima sau că am fost văzut la bancă, pentru un credit pe 30 de ani, etc. Pe unele le apreciez, atâta timp cât au umor, adică sunt inteligente. Lumea nu începe cu noi și cu siguranță nici nu se termină cu noi. Valabil pentru orice muritor”, spune Ion Iliescu.

Fostul președinte a împlinit duminică 94 de ani.

De asemenea, el afirmă că „populismul a devenit viral în România contemporană”.

„El a generat marea pandemie morală a societății noastre, față de care publicul nu a făcut anticorpi. Golănia a fost interpretată drept cinism, circul drept spirit ludic, demagogia ca mesianism providențial. Din aceste pricini, chiar partidele politice au intrat în competiția pentru populism, iar electoratul a început să privească la cine e dispus să dea mai mult, nu cine e capabil să facă mai mult. Unii au încurcat lucrurile și au pus semnul egal între populism ca set de măsuri guvernamentale pentru sprijinirea unor categorii sociale vulnerabile, ceea ce în mod tradițional face parte din discursul și acțiunile stângii, și populism ca arta sforarilor politici, care seduc electoratul și se duc la final de mandat, fără a face nimic din ceea ce au promis. În timp, asta e îngrețoșat electoratul și, prin urmare, a apărut în cote îngrijorătoare un fenomen periculos pentru democrațiile participative și reprezentative: absența la vot”, spune Iliescu.

Totodată, Ion Iliesc u spune că a fost primtre primii din România ca a avut blog politic.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ion iliescu meme-uri