x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ion Iliescu, mesaj video la Consiliul Național al PSD: Nu este cazul să repetăm erori din trecut

Ion Iliescu, mesaj video la Consiliul Național al PSD: Nu este cazul să repetăm erori din trecut

09 Noi 2013   •   13:14
Ion Iliescu, mesaj video la Consiliul Național al PSD: Nu este cazul să repetăm erori din trecut

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, consideră că pentru România și pentru români ar fi un lucru foarte bun dacă USL ar funcționa până la alegerile parlamentare din 2016.

"Pentru România și pentru români ar fi un lucru foarte bun dacă USL ar funcționa până la termenul propus, adică până la alegerile parlamentare din 2016. Orgoliile și micile războaie personale nu își au nici locul, nici sensul în USL. Războiul declarațiilor este și el inutil, nedorit. Avem niște răspunderi față de români și trebuie să ni le asumăm cu toată responsabilitatea", a subliniat Iliescu, în mesajul său cu prilejul Consiliului Național al PSD.

Președintele de onoare al PSD nu a fost prezent sâmbătă la Consiliu, dar a transmis un scurt mesaj video în care și-a exprimat regretul că nu poate lua parte la CN. Un mesaj scris a fost, ulterior, citit de Ionuț Vulpescu.

"Vă vorbesc din propria experiență, pentru că în acești ani am trecut alături de partid și prin experiența guvernării, și prin cea a opoziției. Cred că împreună am învățat ceva din ambele ipostaze. (...) Nu este cazul să repetăm erori din trecut și să trecem activitatea de partid în plan secundar. Realitatea este una și aceeași: partidul trebuie să funcționeze la fel, fie că este la guvernare, fie că este în opoziție", le-a transmis Iliescu social-democraților.

El a menționat că PSD are nevoie de întărirea identității sale de stânga, precum și a valorilor tradiționale de solidaritate, de echitate și de justiție socială, dar și a altor valori, precum protecția mediului sau întărirea spiritului civic.

Potrivit fostului președinte, reforma statului este "o reformă urgentă a României".

"Din păcate, vechea guvernare a întărit statul în dimensiune sa represivă, în schimb, dimensiunile economice și sociale ale statului s-au diminuat dramatic, iar cetățenii sunt pe bună dreptate extrem de nemulțumiți", a adăugat Iliescu.

El a mai spus că PSD trebuie să câștige alegerile europarlamentare "de o manieră convingătoare".

"Ca partid, ne propunem să câștigăm alegerile europarlamentare de o manieră convingătoare. Pentru asta există o condiție: succesul guvernării. De acest succes depinde scorul nostru în alegeri. Guvernul Ponta trebuie să reușească ceea ce și-a propus", a punctat Iliescu.

Fostul președinte a mai spus că lucrurile bune făcute la guvernare trebuie consolidate, mai ales în plan economic și social, adăugând că este nevoie de noi investiții și de noi locuri de muncă.

×