x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ion Iliescu neagă interviul din Le Figaro. „Sunt citat cu lucruri pe care NU le-am declarat niciodată, nici ziarului Le Figaro, nici altcuiva”

Ion Iliescu neagă interviul din Le Figaro. „Sunt citat cu lucruri pe care NU le-am declarat niciodată, nici ziarului Le Figaro, nici altcuiva”

17 Dec 2018   •   21:25
Ion Iliescu neagă interviul din Le Figaro. „Sunt citat cu lucruri pe care NU le-am declarat niciodată, nici ziarului Le Figaro, nici altcuiva”
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Fostul preşedinte Ion Iliescu neagă că ar fi dat declaraţii pentru cotidianul francez Le Figaro în care ar fi criticat situaţia din PSD.

„Am citit cu uimire amestecată cu dezgust un soi de compilație despre PSD și despre situația politică din România, apărută în Le Figaro. Uimire, pentru că Le Figaro a fost întotdeauna un ziar solid, care practica jurnalism de calitate. Dezgust, pentru că sunt citat cu lucruri pe care NU le-am declarat niciodată, nici ziarului Le Figaro, nici altcuiva.

Fiecare este liber să creadă ce dorește despre PSD, despre situația politică din România, despre istoria post-decembristă. Însă nu pot accepta să fiu implicat în lupte politice pentru putere absurde, fără nicio miză nici pentru PSD, nici pentru România. Realitatea prezentată în articol este caricaturală, iar declarațiile care mi se atribuie sunt parte a acestei lupte politice. Nu este intenția mea să particip la așa ceva. PSD este un partid matur și responsabil, care își va rezolva problemele conform statutului său și legilor țării.

In ultima perioada,  am ales să fiu cât mai puțin implicat în viața politică din PSD și din România. Iar când voi avea ceva de spus celor din PSD, o voi face direct, fără mijlocirea presei, române sau străine.

Nu cred că avem în față un fake news, ci un act de război mediatic. Ceea ce mi se pare la fel de inacceptabil ca și atribuirea unor afirmații care nu-mi aparțin. Regret că lucrurile au ajuns atât de jos în presă. Mi se pare că jurnalul îmi datoreaza scuze și rectificarea respectivelor afirmații”, scrie Ion Iliescu, pe blog.

Ce a scris publicaţia franceză Le Figaro

Partidul Social-Democrat trece printr-o perioadă dificilă, afirmă fostul preşedinte Ion Iliescu, citat de cotidianul francez Le Figaro.

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat că „este o perioadă dificilă şi confuză pentru PSD, care trăieşte cea mai gravă criză politică a sa”, el apreciind că „poziţia personală a lui Dragnea, cu problemele sale juridice, a creat fracturi interne în PSD”.

„Este o perioadă dificilă, confuză pentru partid, care trăieşte cea mai gravă criză a sa”, afirmă Ion Iliescu, conform Le Figaro.

Ca o mare parte din membrii PSD, Ion Iliescu se gândeşte fără îndoială că partidul său, pentru a se menţine, trebuie să întoarcă pagina Dragnea, comentează autorii articolului din Le Figaro, intitulat „România, ţara unui singur partid”.

Ion Iliescu susţine însă că astăzi în România „nu există alternativă, altă forţă capabilă să răspundă nevoilor societăţii” în afară de PSD.

Citeste si Ion Iliescu denunță un RĂZBOI mediatic la adresa sa. Spune că a fost citat cu lucruri pe care nu le-a declarat în Le Figaro

×
Subiecte în articol: ion iliescu