x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ion Iliescu: "Sper ca românii să dea un vot pentru schimbare"

Ion Iliescu: "Sper ca românii să dea un vot pentru schimbare"

06 Dec 2009   •   00:00

Fostul şef al statului, Ion Iliescu, preşedintele de onoare al PSD, a votat, în această dimineaţă, la secţia de votare din incinta Liceului "Jean Monnet" din Capitală, împreună cu soţia sa, Nina Iliescu.

"Sper ca românii să iasă la vot şi să dea un vot pentru schimbare. Românii să aibă nădejdea că se poate mai bine, dar se poate mai bine printr-o schimbare", a afirmat Ion Iliescu.

"Cred că marea majoritate a oamenilor înţeleg că nu se mai poate continua în modul în care a mers ţara în aceşti ani şi trebuie să aducem normalitate, respect reciproc, condiţii normale de funcţionare a instituţiilor, de conlucrare între instituţii. Asta cred că a înţeles toată lumea. Altminteri, şi în plan intern şi în plan extern au fost cinci ani pierduţi pentru ţară", a declarat Ion Iliescu.

El a apreciat că această campanie electorală a fost "cam dură" şi că în anii '90 exista mai mult "respect reciproc". "A fost cam dură, mă rog, sigur nu-s lucruri comparabile, am avut perioade chiar mai dense, mai tensionate în anii 90, dar parcă exista şi ceva mai multă răspunedere civică, respect reciproc, chiar dacă erau foarte dure confruntările politice", a spus Iliescu. (V.A.)

 

×
Subiecte în articol: alegeri 2009