x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Irinel Popescu a fost demis de la conducerea CNAS şi înlocuit cu un medic membru PDL

Irinel Popescu a fost demis de la conducerea CNAS şi înlocuit cu un medic membru PDL

10 Dec 2009   •   00:00

Doctorul Irinel Popescu a fost demis de către premierul interimar Emil Boc de la conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), după aproape un an de la numire, şi înlocuit cu medicul Nicolae Lucian Duţă (membru PDL), fost director general la Societatea Naţională a Sării.



Decizia prin care Irinel Popescu este eliberat din funcţia de membru al Consiliului de administraţie şi de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, precum şi decizia de numire a lui Nicolae Lucian Duţă în locul acestuia au fost semnate de şeful Guvernului.
În luna februarie 2009, ministrul Economiei, Adriean Videanu, care în prezent ocupă şi postul de ministru interimar al Sănătăţii, l-a numit pe Nicolae Lucian Duţă în funcţia de director general la Societatea Naţională a Sării. Presa centrală a relatat atunci că acesta este membru PDL, fost consilier al municipiului Bucureşti şi are profesia de medic. Irinel Popescu a fost numit la conducerea CNAS în luna ianuarie 2009, cu sprijinul PSD. Irinel Popescu a candidat în alegerile din noiembrie 2008 din partea PSD-PC în Colegiul 2, Craiova, pentru o funcţie de senator, câştigând cele mai multe voturi în Colegiu, - 20.884, reprezentând 44,48%. Popescu nu a obţinut însă, în urma redistribuirii, mandatul de senator. Profesorul Irinel Popescu este autorul primului transplant de ficat din România.

×
Subiecte în articol: politic