x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor: Dacă nu se va schimba nimic din ceea ce am discutat, vom susţine legea bugetului

Kelemen Hunor: Dacă nu se va schimba nimic din ceea ce am discutat, vom susţine legea bugetului

14 Feb 2019   •   15:11
Kelemen Hunor: Dacă nu se va schimba nimic din ceea ce am discutat, vom susţine legea bugetului

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi că parlamentarii Uniunii vor vota proiectul legii bugetului de stat dacă propunerile discutate cu coaliţia de guvernare vor fi respectate.

"După discuţiile de săptămâna trecută şi aşa cum a apărut în proiectul care este în dezbaterea Parlamentului, cred că cele mai multe probleme au fost rezolvate şi la nivelul administraţiilor locale. Noi am cerut încă de anul trecut ca 100% din impozitul pe venit să rămână la nivel local, ceea ce s-a întâmplat. Au fost nişte chestiuni care necesitau nişte corecţii legate de asistenţa socială, protecţia copiilor, toate cheltuielile legate de persoanele cu handicap. Şi eu cred că, şi în acest segment, propunerile noastre au fost luate în considerare, au fost incluse în proiectul de buget şi lucrurile arată cu totul şi cu totul altfel decât acum două-trei săptămâni", a afirmat Kelemen Hunor la Parlament..

Reprezentanţii UDMR au avut propuneri, a arătat el, şi în privinţa investiţiilor, sănătăţii, infrastructurii, educaţiei, care sunt incluse în legea bugetului.

"Noi am luat şi o decizie, dacă astăzi, mâine, când în cursul dezbaterilor se va vota pe anexe, capitole şi articole, nu se va schimba nimic în ceea ce priveşte discuţiile noastre, atunci la votul final vom susţine legea bugetului. Este important - cât mai repede autorităţile locale şi tot ceea ce înseamnă adminstraţia centrală şi locală, sănătatea, învăţământul să aibă bugetul aprobat, investiţiile să fie aprobate şi să ştie toată lumea începând de săptămâna viitoare pe ce se poate baza. Oricum am pierdut două luni de zile. E o pierdere uriaşă, mai ales în zona de investiţii. Dacă lucrurile rămân aşa cum au apărut în proiectul şi în raportul pregătit de Comisia buget-finanţe, se poate aproba acest buget şi sperăm ca în decembrie cel târziu vom aproba bugetul pentru 2020", a spus Kelemen Hunor.

El a mai arătat că discuţiile cu reprezentanţii coaliţiei de guvernare nu au vizat OUG 114/2018, precizând că doar a fost semnalat faptul că acest act normativ trebuie amendat.

"Aşa cum a fost aprobată, probabil nu poate să rămână nici în ceea ce priveşte Pilonul II. Se poate discuta ce se va întâmpla cu Pilonul II, dacă este bine să existe sau nu, dacă este bine să rămână Pilonul II sau nu, dar dacă mergem pe această variantă de capitalizare a celor care gestionează Pilonul II de pensii, probabil că în martie, când ei vor lua o decizie, vor avea o surpriză mare şi unii se vor retrage de pe piaţa românească. Acest lucru ar fi foarte rău pentru România. Avem nevoie de discuţii şi pe sectorul energetic, şi pe telecomunicaţii, şi pe sistemul bancar", a spus Kelemen Hunor.

El a anunţat că UDMR va avea amendamente la OUG 114 şi că va încerca o discuţie cu guvernanţii după aprobarea bugetului de stat. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor