x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis, ameninţat cu moartea: "Pleci sau mori!"

Klaus Iohannis, ameninţat cu moartea: "Pleci sau mori!"

14 Dec 2009   •   00:00
Klaus Iohannis, ameninţat cu moartea: "Pleci sau mori!"

Poliţia Judeţeană Sibiu a deschis un dosar de cercetare penală, după ce primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, a primit o scrisoare de ameninţare din partea unor persoane necunoscute, înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.



"Există un dosar penal. Se fac verificări de către Serviciul de Investigaţii Criminale pentru identificarea autorilor care au adresat ameninţări primarului municipiului Sibiu", a declarat, astăzi, pentru Mediafax, inspectorul Luciana Balteş, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu.

Potrivit sursei citate, este vorba despre o scrisoare primită de Iohannis, care a fost deschisă doar de primar, iar apoi a fost predată şefului Poliţiei Judeţene, Lucian Muntean. De la acest incident, un echipaj al Poliţiei Comunitare, aflată în subordinea Primăriei Sibiu, se află în permanenţă în patrulare pe strada Bâlea din municipiu, unde locuieşte edilul.

Vecinii primarului spun că s-au mirat de ce, după alegeri, mai sunt poliţişti în zonă. "Sus, jos, erau tot pe stradă. Scria poliţist pe spatele lor. Eu m-am mirat, ce atâta se plimbă, acum că au trecut alegerile şi nu am înţeles de ce este atâta Poliţie", a declarat Johanna Radrich, vecină a primarului.

Potrivit ediţiei online a săptămânalului sibian Turnul Sfatului, în ultima zi de dinaintea alegerilor prezidenţiale, turul al doilea, Klaus Iohannis a primit ameninţări cu moartea. Acestea s-au concretizat sub forma unei scrisori care a ajuns la reşedinţa primarului, menţionează sursa citată. "Mesajul din scrisoare poate fi sintetizat sub forma ideii «pleci sau mori»", au declarat pentru Turnul Sfatului surse judiciare.

Reprezentanţii Primăriei Sibiu au declarat că edilul nu comentează în niciun fel incidentul şi nu doreşte să facă declaraţii pe acest subiect.

×
Subiecte în articol: politic