x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis: Nu accept să fiu premier cu Traian Băsescu preşedinte!

Klaus Iohannis: Nu accept să fiu premier cu Traian Băsescu preşedinte!

10 Dec 2009   •   00:00

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, a întărit faptul că nu va accepta să fie premier, atât timp cât preşedinte al ţării este Traian Băsescu. "În aceste condiţii, cu Traian Băsescu preşedinte, nu cred că voi fi premier", a precizat Iohannis, citat de Agerpres.



Acesta a apreciat drept "un lucru bine jucat politic" de preşedintele PNL, Crin Antonescu, faptul că acesta a declarat că este dispus să fie premier, dar nu într-un guvern "marionetă". "Mi se pare un lucru bine jucat politic. Este bine este să vedem această declaraţie în contextul celorlalte declaraţii făcute", a spus Iohannis.

Primarul Sibiului a precizat că oraşul şi judeţul au avut deja de suferit, din cauza faptului că Iohannis s-a declarat independent:  "Este greu să se taie fonduri, pentru că nici nu au fost. Alocaţia pentru judeţul Sibiu poate fi redusă la zero. Tot anul 2009 a fost un an de repercursiuni. Dacă facem o comparaţie între primării conduse de vajnici apropiaţi şi alte primării, se poate vedea asta".

Acesta spune că bugetul municipiului nu va fi afectat dacă viitorul guvern nu va aloca fonduri Sibiului. "Bugetul Sibiului nu este în niciun fel de pericol. Pe venituri proprii, returnăm banii împrumutaţi. În niciun moment eu nu am construit bugetul Sibiului pe alocaţii de la Guvern", a spus Iohannis. Klaus Iohannis se aşteaptă ca România să aibă un nou guvern până la sfârşitul anului, iar Curtea Constituţională să dea "o decizie corectă".

×
Subiecte în articol: politic