x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Lege pentru sindicate, nu pentru politicieni"

"Lege pentru sindicate, nu pentru politicieni"

de Dana Piciu    |    22 Apr 2009   •   00:00
"Lege pentru sindicate, nu pentru politicieni"
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Vicepreşedintele Senatului, Dan Voiculescu, şi reprezentanţii confederaţiilor sindicale reprezentative din România au semnat Memorandumul privind restituirea patrimoniului sindical.



Conform unui comunicat de presă al PC, sindicatele semnatare sunt Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România - Frăţia, Blocul Naţional Sindical, Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel ALFA" şi Confederaţia Sindicatelor Democratice din România. Prin acest demers, Dan Voiculescu, reprezentant al Senatului în relaţia cu sindicatele, "şi-a asumat promovarea iniţiativei legislative privind restituirea patrimoniului sindical, în forma convenită cu reprezentanţii confederaţiilor sindicale". "Din punctul meu de vedere, această iniţiativă este apolitică. Rezolvăm o problemă esenţială pentru independenţa sindicatelor şi, implicit, pentru respectarea drepturilor forţei de muncă din România", a declarat Voiculescu. El a adăugat că propunerea legislativă a fost deja depusă în Parlament şi că o astfel de lege trebuia adoptată cu mult timp în urmă.

"În ultimii 20 de ani s-a restituit tot ce se putea restitui, cu excepţia patrimoniului sindical, pentru că majorităţile politice, indiferent de culoare, nu şi-au dorit o mişcare sindicală puternică, independentă, capabilă să se autofinanţeze, invulnerabilă la presiuni politice. A venit vremea să ne asumăm un demers absolut echidistant, extrem de necesar şi, repet, apolitic. Este o lege pentru sindicate, nu pentru politicieni", a mai spus Dan Voiculescu.

×
Subiecte în articol: politic