x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liberal si democrat - Theodor Stolojanisi face partid

Liberal si democrat - Theodor Stolojanisi face partid

de Monica Iordache Apostol    |    08 Dec 2006   •   00:00
Liberal si democrat - Theodor Stolojanisi face partid
Stolojan vrea locul lui TAriceanu in Alianta
Noul partid a carui infiintare a fost anuntata ieri de Theodor Stolojan va fi "partenerul PD in Alianta D.A.". Adversarul comun al celor doua formatiuni a fost identificat tot de Stolojan: "grupul petroliberal" al lui Patriciu si Tariceanu.

Alianta D.A. va avea de acum, cel putin pentru o scurta perioada de timp, trei membri: PNL, PD si Partidul Liberal Democrat. Cu acceptul democratilor, Theodor Stolojan a infiltrat noua formatiune, a carei infiintare a fost anuntata ieri in Alianta Dreptate si Adevar. "Vom fi parteneri cu PD si parte a Aliantei D.A., pentru ca noi suntem cei care au mobilizat PNL sa faca aceasta Alianta", a declarat ieri Theodor Stolojan, liderul de pana acum al Platformei Liberale. Stolojan a facut si descrierea noului tip de relatie intre cele trei partide ale Aliantei. "PD este aliatul nostru impotriva adversarului nostru. Nu dorim sa luam locul PNL in Alianta, ci doar a petro-liberalilor", a sustinut Stolojan, adaugand si ca prima forma de colaborare cu PD va fi consultarea punctuala pentru sustinerea unor proiecte de legi in Parlament.

DECES. Liderul, deocamdata informal, al PLD, Theodor Stolojan, a anuntat si "decesul PNL", care a fost semnat de Tariceanu, Bogdan Olteanu, Crin Antonescu si Ludovic Orban. Viitorii membri ai PLD nu intentioneaza insa sa paraseasca imediat PNL. Gheorghe Flutur a declarat ca parlamentarii care trecusera la Platforma vor ramane membri PNL pana la infiintarea partidului. Potrivit acestuia, virtualul PLD are deja 28 de parlamentari liberali, la care s-ar adauga doi senatori de la alte partide, al caror nume nu a fost facut public. Stolojan a spus ca Platforma Liberala a strans deja 11.500 de semnaturi din partea membrilor PNL, dar ca procedurile legale pentru infiintarea partidului vor incepe abia de acum. Dupa estimarile lui Stolojan, primul congres al PLD va avea loc in luna ianuarie.

PD, DISPONIBIL. Presedintele PD, Emil Boc, a declarat imediat dupa anuntul platformistilor ca democratii vor colabora cu Partidul Liberal Democrat. "Asa cum am spus de fiecare data, PD are nevoie de sprijin in indeplinirea proiectelor Aliantei si vom colabora cu Partidul Liberal Democrat", afirma Boc.

TARICEANU NU E SURPRINS
Cei care au aderat la Platforma Liberala si vor deveni membrii PLD vor putea ramane in PNL pana la infiintarea noului partid, Bogdan Olteanu anuntand ca nu vor fi exclusi, ci vor fi considerati in afara partidului. Liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu, a dat o replica extrem de violenta la anuntul lui Stolojan. "Anuntul nu ma surprinde, pentru ca in acest fel se dovedeste ca si eu, si colegii mei care am pus sub semnul indoielii mesajul lor, care la inceput era legat de unitatea liberalilor si a PNL, era un mesaj cu totul si cu totul mincinos", a afirmat Tariceanu, care l-a acuzat pe Stolojan ca nu are nici o legatura cu liberalismul si ca s-a ocupat "de conturile lui Ceausescu".

×
Subiecte în articol: politic pnl stolojan