x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liberalii au mai depus o moţiune simplă

Liberalii au mai depus o moţiune simplă

de Dana Piciu    |    10 Iun 2009   •   00:00

Liberalul Bogdan Olteanu a depus ieri, în plenul Camerei Deputaţilor, moţiunea simplă în care se cere publicarea acordului cu FMI, denumită "Dumneavoastră aţi promis, noi plătim, spuneţi-ne adevărul".



Moţiunea este semnată de deputaţii PNL şi de cei ai UDMR. Iniţiatorii moţiunii simple cer ministrului Finanţelor să publice imediat acordul cu FMI şi cu celelalte instituţii internaţionale care creditează România. "Prin acest demers dorim ca "opinia publică să poată să judece dacă e un acord bun sau rău, dacă va trebui să înapoiem 20 de miliarde de euro şi să renunţăm la o serie întreagă de avanataje şi servicii publice pentru un motiv bun sau rău", a susţinut Olteanu.

El a adăugat că România este singura ţară din lume care nu şi-a făcut publice înţelegerile cu FMI, necesitatea discutării oportunităţii acordului, a modului în care a fost încheiat şi asumarea responsabilităţilor în ceea ce priveşte consecinţele economice, sociale şi fiscale ale acestui acord. Moţiunea simplă va fi dezbătută şi supusă votului în plenul Camerei luni seara la ora 19,30.

×
Subiecte în articol: politic