x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liderul PC aşteaptă demisii de onoare

Liderul PC aşteaptă demisii de onoare

de Dana Piciu    |    28 Noi 2007   •   00:00
Liderul PC aşteaptă demisii de onoare
Sursa foto: Karina Knapek/

Preşedintele PC, Dan Voiculescu, aşteaptă demisia de onoare a celor din conducerea organizaţiilor care au realizat un scor sub 5 procente in alegerile pentru Parlamentul European.


Preşedintele PC, Dan Voiculescu, aşteaptă demisia de onoare a celor din conducerea organizaţiilor care au realizat un scor sub 5 procente in alegerile pentru Parlamentul European.

"Conform deciziei Biroului Politic, conducerile organizaţiilor care nu au realizat 5% la alegeri trebuie să-şi prezinte demisia de onoare. Vom face o analiză riguroasă pentru fiecare judeţ in parte, pe baza căreia vom decide care dintre aceste demisii sunt acceptate", a spus Dan Voiculescu. PC va face şi o analiză "in detaliu" a cauzelor rezultatului alegerilor, pentru a fi stabilite motivele diferenţelor dintre filialele care au obţinut rezultatul aşteptat şi cele care au obţinut sub 5%. "Se va infiinţa un grup de analiză care va fi compus din cei care au obţinut rezultate bune şi cu care mă voi consulta in evaluarea rezultatului de pe 25 noiembrie. Nu căutăm vinovaţi de serviciu. Trebuie să stabilim clar responsabilitatea fiecăruia, de la bază pănă la preşedintele partidului, şi pe baza acestei analize vom lua măsurile care se cuvin, indiferent de poziţia in ierahia de conducere", a adăugat Dan Voiculescu.


CONSULTÃ...RI. Liderul conservator a mai spus că PC nu va merge la consultările iniţiate de preşedintele Băsescu pe tema referendumului, pentru că "sunt inutile", anunţăndu-l in acest sens pe şeful statului printr-o scrisoare. "Avem un referendum invalidat şi avem un proiect de vot uninominal pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea şi pe care Traian Băsescu nu trebuia decăt să-l promulge", a spus liderul PC, adăugănd că "utilitatea consultărilor este de a-i oferi lui Traian Băsescu posibilitatea unei acţiuni de imagine care să sugereze că este imparţial". "După campania pe care a făcut-o PD şi PLD in aceste săptămăni, nu cred că Băsescu mai poate pretinde că este un moderator imparţial, aşa cum ii cere de fapt Constituţia. Se poate deci consulta cu PD şi PLD", a conchis Dan Voiculescu.



Vă prezentăm textul integral al scrisorii preşedintelui Partidului Conservator Dan Voiculescu către şeful statului:

Domnule preşedinte,
Ca răspuns la solicitarea dumneavoastră privind participarea la consultările pentru identificarera unei modalităţi de instituţionalizare a unui nou mod de scrutin pentru alegerea Parlamentului Romăniei, vă aduc la cunoştinţă că Partidul Conservator nu va participa la aceste consultări.
Considerăm că, prin implicarea dumneavoastră in campania electorală a Partidului Democrat şi a Partidului Liberal Democrat, aţi irosit echidistanţa pe care Constituţia o impune preşedintelui ţării, in acest context, discuţiile de la Cotroceni ar avea loc in absenţa cadrului de moderare solicitat de legea fundamentală pentru astfel de momente.
Dorim de asemenea să menţionăm că prin votul acordat in Parlament, Partidul Conservator a arătat că susţine proiectul votului uninominal asumat de guvern, proiect pe care l-aţi respins consecvent. In aceste condiţii, pănă la formularea punctului de vedere al Curţii Constituţionale asupra acestui proiect considerăm că orice discuţie vizănd modul de alegere a Parlamentului nu are nici un efect in practică.
In ceea ce priveşte solicitarea dumneavoastră vizănd precizarea punctului de vedere al Partidului Conservator faţă de concluziile raportului Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza şi Elaborarea Politicilor din domeniul Educaţiei şi Cercetării din Romănia, precizăm:

Nu găsim intemeiat motivul infiinţării unei Comisii la nivelul Preşedinţiei pentru analiza şi elaborarea unor politici in domeniul Educaţiei pentru că, singura instituţie abilitată prin lege pentru elaborarea unui astfel de program şi deci care poate fi responsabilizată, este Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Considerăm că documentul elaborat de comisia pe care aţi infiinţat-o la Cotroceni dublează inutil programul propus de Minister, ingreunănd astfel adoptarea unei strategii unitare in ceea ce priveşte evoluţia sistemului de Educaţie.

Cu sinceritate, Dan Voiculescu



×
Subiecte în articol: politic dan