x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liderul PD, validat fara probleme prezidentiabil

Liderul PD, validat fara probleme prezidentiabil

06 Oct 2004   •   00:00

Membrii Biroului Permanent National (BPN) al PD au adoptat, ieri, in unanimitate, propunerea conducerii PNL privind candidatura lui Traian Basescu la Presedintie.

CARMEN VINTILA

Reprezentantii conducerii formatiunii democrate au indeplinit astfel o conditie procedurala inaintea validarii candidaturii lui Basescu in forurile supreme de conducere ale PNL si PD. Vicepresedintele democrat Radu Berceanu a precizat ca BPN va propune azi Consiliului National al PD sa valideze, prin vot, candidatura lui Basescu la Cotroceni.

PREMIER. Presedintele PD, Traian Basescu, a declarat ieri ca in cazul in care Alianta D.A. va castiga alegerile, premierul va fi desemnat de PNL, dar numai cu conditia ca persoana respectiva sa fie agreata de cei doi copresedinti. El a precizat ca o decizie in acest sens a fost adoptata de Biroul Permanent National al PD, in sedinta care a avut loc ieri. Referitor la candidatura sa la Presedintie, Basescu a spus ca lansarea lui in aceasta competitie politica a fost neprevazuta si ca nu este decat "o necesitate politica". Liderul PD a admis ca, din punct de vedere moral, are responsabilitati mari fata de bucuresteni. "Este un moment in care trebuie sa-i informez ca nu am avut timpul material sa ii consult inainte de a lua aceasta decizie", a subliniat Basescu. El a adaugat ca o consultare va exista totusi, prin votul pe care bucurestenii il vor da la 28 noiembrie. "Alianta nu poate spera la castigarea alegerilor fara sprijinul celui mai mare oras al tarii", a conchis Basescu.

PREMIER

Purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat ieri ca PNL nu a luat in discutie varianta nominalizarii ca premier a primarului Sibiului, Klaus Johannis, daca Alianta D.A. ar castiga alegerile parlamentare. Varianta cea mai probabila, potrivit lui Nicolaescu, este nominalizarea pentru functia de prim-ministru a lui Calin Popescu Tariceanu. "Eu n-am primit nici o propunere, cel putin pana in momentul de fata. N-am discutat cu nimeni inca. Haideti sa primesc propunerea, sa ma gandesc si pe urma vom vedea ce comentam", a spus Johannis. (Monica Iordache)

PREVIZIUNI

Liberalii din Harghita cred ca Basescu are mai putine sanse in Transilvania decat avea fostul lider liberal, Theodor Stolojan. Presedintele interimar al PNL Harghita, Doru Sangeorzan, a declarat luni seara ca liberalii harghiteni il sprijina pe Traian Basescu in cursa pentru Cotroceni, la fel cum o fac toate filialele PNL din tara. Conducerea PNL Harghita a precizat ca, totusi, Theodor Stolojan ar fi avut mai multe sanse in Transilvania decat liderul PD, iar electoratul este ingrijorat din pricina schimbarilor din viata politica romaneasca. (Monica Iordache)
×
Subiecte în articol: basescu politic pnl