x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică MAI: Prefecţii nu au acces la înregistrările video din secţiile speciale

MAI: Prefecţii nu au acces la înregistrările video din secţiile speciale

08 Dec 2009   •   00:00

Reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) au precizat, referitor la declaraţiile secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, conform cărora Blaga, Videanu şi Berceanu au cerut prefecţilor să şteargă înregistrările de la secţii speciale, că aceştia nu au acces la ele.

Oficialii Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) au arătat, într-un comunicat de presă, că, potrivit HG 1038/2009, "fişierul cuprinzând înregistrarea video va fi salvat pe un suport optic, CD sau DVD şi va fi înaintat către biroul electoral judeţean, respectiv al sectorului municipiului Bucureşti, într-un plic sigilat, pe care se aplică ştampila de control a secţiei de votare şi semnătura preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare, împreună cu dosarul cuprinzând tabelele electorale utilizate şi declaraţiile pe propria răspundere ale alegătorilor".

Următorul pas este trimiterea la Biroul Electoral Central (BEC) a plicurilor sigilate, împreună cu dosarele de la secţiile de votare cuprinzând listele şi tebelele electorale utilizate, precum şi declaraţiile pe proprie răspundere ale alegătorilor. BEC le predă Autorităţii Electorale Permanente (AEP), în vederea depozitării într-un singur spaţiu, asigurat de către Secretariatul General al Guvernului, potrivit HG.

Totodată, MAI precizează că circulara BEC nr. 653/c din 2 decembrie 2009 prevede că "preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare speciale au obligaţia de a înştiinţa personalul tehnic auxiliar însărcinat cu operarea mijloacelor de înregistrare video şi a computerelor ca, după salvarea conţinutului fişierului cuprinzând imaginile înregistrate în ziua votării pe suport optic, CD sau DVD, să procedeze la ştergerea lui de pe computer".

Astfel, MAI arată că prefecţii nu au acces la suporturile optice pe care sunt salvate imaginile preluate de camerele video din secţiile speciale de votare şi că "persoanele care fac astfel de afirmaţii dovedesc necunoaşterea reglementărilor legale în vigoare".
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic