x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Manţog sare la gâtul suprefecţilor

Manţog sare la gâtul suprefecţilor

de Gabriela Mladin    |    16 Iun 2009   •   00:00

Conform zicalei "Eu v-am făcut, eu vă omor!”, şeful de campanie de la Gorj al Partidului Democrat-Liberal, Ionel Manţog a sărit la gâtul celor doi subprefecţi din judeţ, reproşându-le că nu s-au implicat în campania electorală a partidului. "Nu le voi retrage sprijinul politic, dar vom analiza situaţia, pentru că nu s-au implicat deloc în procesul electoral”, a declarat Manţog la un post de radio local. A uitat, însă, că subprefecţii sunt apolitici.



Recent, Ionel Manţog a organizat o şedinţă la partid pentru a face o analiză a rezultatului la scrutinului din 7 iunie şi a găsit doi vinovaţi pentru lipsa simpatizanţilor Partidului Democrat-Liberal din Târgu-Jiu, cei doi subprefecţi, care conform legii sunt apolitici.

Supărat rău de tot, Manţog a convocat Biroul Permanent Judeţean şi a ameninţat că va retrage sprijinul politic al subprefecţilor şi că nu le va da acestora acordul pentru a participa la concursul pentru obţinerea statutului de înalt funcţionar.  

"Cei doi subprefecţi de Gorj nu s-au implicat în  tot ceea ce a însemnat proces electoral la europarlamentare. Asta nu înseamnă că riscă retragerea sprijinului politic, spune directorul de campanie Ionel Manţog, care a apreciat că spre deosebire de subprefecţi, prefectul de Gorj Ion Florescu s-a implicat în activităţi politice, acesta fiind propus din partea PSD.


"VREAU SĂ RESPECT LEGEA!"
Manţog mai spune că la analiza de la sfârşitul săptămânii din cadrul Partidului Democrat Liberal se va pune în discuţie activitatea unor membrii PDL care nu şi-au făcut "norma" la alegerile europarlamentare. Atunci se va stabili, probabil, şi cine este cel care trebuia să şteargă tabla ce conţinea câteva indicaţii pentru scrutin, descoperită ulterior de jurnalişti în sediul de partid.  Pus să comenteze ce s-a întâmplat în şedinţa partidului subprefectul Marcel Romanescu a precizat că  vrea să respecte legea: "Nu am fost la şedinţă şi nu ştiu exact ce s-a discutat. Eu m-am ocupat de organizarea alegerilor în judeţul Gorj din poziţia de subprefect. Mi-am dat demisia din partid, pentru că altfel nu puteam ocupa această funcţie", a spus Romanescu.

×
Subiecte în articol: politic