x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, despre procentul pentru supraimpozitarea veniturilor mari: Nu știu, 500% părerea mea

Ciolacu, despre procentul pentru supraimpozitarea veniturilor mari: Nu știu, 500% părerea mea

de Redacția Jurnalul    |    26 Apr 2023   •   17:45
Ciolacu, despre procentul pentru supraimpozitarea veniturilor mari: Nu știu, 500% părerea mea
Sursa foto: Hepta

„Nu știu, 500% părerea mea”, spune Marcel Ciolacu, întrebat care ar trebui să fie procentul de supraimpozitare a veniturilor de peste 25.000 de lei. El precizează că în coaliție nu s-a abordat dacă supraimpozitarea se va aplica și mediului privat.

„Mi se pare incorect să ai o pensie de peste 20.000 de lei, ai mai ieșit și la pensie la 40, 50 de ani, exact în maturitatea profesională, să te reangajezi la statul român și să ai un cumul de venituri, din salariu cumulat cu pensia, de o sumă care depășește venitul președintelui României și să fie o normalitate. Acest lucru nu este normal. De aceea, ni s-a părut corect să ridicăm această problemă în coaliție. Eu am ridicat-o, nu am nicio reținere să spun acest lucru”, spune Marcel Ciolacu.

El afirmă că este incorect și că anumite persoane cumulează pensie specială de funcționar parlamentar, de parlamentar și de judecător.

„Lucrurile acestea nu sunt un lucru sănătos pentru societate, în care dorim să ne creștem copiii. Și atunci vedem latura constituțională, dacă prin lege putem să interzicem cuiva dreptul la muncă, ori la stat ori la privat, dacă nu, mi se pare corect să venim cu o supraimpozitare a celor care depășesc. Nu este un drept pe care îl interzicem sau îl luăm cuiva, dar ai beneficiat de acea oportunitate, ai câștigat acest drept, este normal să întorci societății. Așa funcționează toate societățile din lume. Eu vorbesc de cumul în acest moment și aici s-a axat”, adaugă Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus că anumite structuri, cum sunt cele de reglementare, au niște prevederi care vin de la Comisia Europeană, să respecte o anumită salarizare.

„Acea salarizare depășește veniturile președintelui, principalul bugetar al României este președintele. De aici trebuie să plecăm.Am vorbit de ce se întâmplă în sistemul public. Haideți să așteptăm pe cei mai buni specialiști dacă este constituțional sau nu. Nu a vorbit nimeni de privat, nu a vorbit nimeni despre o impozitare progresivă. Am vorbit că în societatea românească s-a creat foarte multă ură iar noi, politicienii, avem datoria de a interveni și a închide acest capitol, odată cu legea pensiilor speciale, odată cu legea pensiilor și odată cu legea salarizării. Tot acest capitol care a frământat societatea românească pe drept, pentru că e incorect să ai o pensie cumulată de 100.000 de lei în condițiile actuale din România și să mai îngrăznești și să vii să te reangajezi în sistemul public”, menționează președintele social-democraților.

Întrebat care ar trebui să fie procentul pentru această impozitare, Ciolacu a spus: „Nu știu, 500% părerea mea”.

El a precizat și prevederile convenite pentru a fi parte din proiectul de OUG pentru reducerile bugetare.

„Soluțiile au fost prezentate de ministrul de Finanțe, urmând ca după ce ne aduc și alte elemente, ca să avem întregul tablou pentru a putea lua aceste decizii, să vină într-o Ordonanță. Anumite propuneri le-am comunicat în spațiul public, că nu mai există persoane care să fie decât într-un singur CA, doctoratele, vei lua bonificația pentru doctorat doar dacă activezi în domeniul în care au doctoratul, faptul că în acesdt moment, în afară de ministerul Sănătății și Ministerul Educației, s-au înghețat angajările. Asta nu înseamnă că ministrul, în cazul în care există o urgență, nu poate să vină cu un memorandum în Guvern”, încheie Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

×