x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marian Sârbu: "Nu plec din PSD, dar as intra in Guvern cu un sprijin minim al partidului!”

Marian Sârbu: "Nu plec din PSD, dar as intra in Guvern cu un sprijin minim al partidului!”

17 Dec 2009   •   00:00

"Mi-as dori ca Marian Sarbu sa faca parte dintr-un viitor guvern", le-a spus, ieri, Traian Basescu liderilor PSD, veniti la Cotroceni pentru negocieri. seful statului a reusit sa provoace isteria unor membrii din conducerea PSD, reuniti aseara, dupa intalnirea de la Presedintie, in biroul de la Senat al lui Mircea Geoana.

Potrivit unor surse din interior, Marian Sarbu le-a spus colegilor sai "Haideti sa intram la guvernare! De ce nu vreti?!", lasandu-i pe toti perplecsi. Pe de-o parte, pentru ca unui guvern preponderant PD-L i-ar conveni un om de la PSD, pentru a demonstra vointa de conciliere cu principalul partid de opozitie, iar pe de alta parte, ar transfera intreaga responsabilitate si consecintele de imagine asupra unui om de la PSD, pentru ca, potrivit Acordului cu FMI, in perioada urmatoare trebuie disponibilizati zeci de mii de oameni din sectorul bugetar, toate aceste concedieri fiind facute prin Ministerul Muncii si Protectiei Sociale.

Nimeni insa nu a fost de acord cu propunerea lui Marian Sarbu. Acesta a declarat, astazi, in exclusivitate pentru Q Magazine, ca "in cadrul PSD s-a discutat si varianta intrarii la guvernare si ca insusi Mircea Geoana ar fi sprijinit aceasta varianta, la un moment dat, dar, desigur, cu acceptarea unor conditii din partea PD-L.". "As intra intr-un guvern PD-L cu un minim de sprijin din partea conducerii partidului si simt ca acesta nu exista, in ciuda dorintei mele", a adaugat Sarbu.

Tot el a mai spus ca "este exclusa plecarea sa din PSD si ca nu va fi vreodata un electron care iese de pe orbita". "Si daca voi pleca vreodata din PSD, nu ma voi inscrie nici in Grupul Independentilor si nici intr-un alt partid. Cand voi pleca din PSD va fi momentul plecarii mele si din viata politica", a precizat fostul ministru al Muncii.

In aceasta seara are loc o intalnire de taina a liderilor PSD din judete, pentru a se analiza un posibil plan politic de viitor, urmand ca maine sa se reuneasca oficial presedintii social democrati ai tuturor Consiliilor Judetene.

Mai multe surse din interiorul PSD spun ca lupta pentru sefia partidului se duce acum intre doua tabere: cea a lui Liviu Dragnea, pe de-o parte, care are sustinerea din teritoriu, si cea a lui Miron Mitrea, pe de alta parte, care vrea sa-l impuna pe Cristian Diaconescu, avand sustinere la Bucuresti.

In acest timp, Adrian Nastase este in Franta, unde face parte din Comisia de Monitorizare a Consiliului Europei pentru tari din Europa de Est.
Articol preluat din QMagazine

×
Subiecte în articol: politic