x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mihai Tudose: Uite banii, nu e planul!

Mihai Tudose: Uite banii, nu e planul!

de Alice Petrescu    |    19 Ian 2021   •   14:09
Mihai Tudose: Uite banii, nu e planul!

Mihai Tudose susține că Guvernul Cîțu reface acum de zor Programul Național de Redresare și Reziliență elaborat greșit de Guvernul Orban. “Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene ne anunță precipitat că se lucrează la ”actualizarea într-o formă coerentă”, a scris pe Facebook europarlamentarul.


Fostul premier, Mihai Tudose mai spune că primii bani pentru relansarea economiilor europene vor fi alocați abia în vară.

„Guvernul Cîțu a comunicat că abia în februarie va definitiva varianta a programului. Adică aceea care ar urma să respecte cele două praguri obligatorii de alocare a fondurilor: minim 37% pentru tranziția verde și 20% pentru digitalizare. E un ghid al Comisiei Europene, dacă lucrezi cu el deschis pe masă n-ai cum să greșești... Uite că s-a putut greși. Între timp, Comisia Europeană se află deja în discuții avansate cu mai multe guverne europene, care și-au transmis la Bruxelles prima formă a planurilor naționale. Pentru a le putea ajusta dacă e nevoie. Termenul limită de depunere este în aprilie, după care Comisia are două luni pentru evaluare, iar ulterior Consiliul trebuie să-și dea aprobarea într-o lună. Asta înseamnă că în vară primii bani pentru relansarea economiilor din UE vor ajunge la cei care-și fac corect temele”, mai scrie Tudose.

De asemenea, europarlamentarul PSD  și-a exprimat neîncrederea că Guvernul condus de Florin Cîțu va reuși: „Își face cineva iluzii că va reuși Guvernul Cîțu unde a dat greș Guvernul Orban?... Că doar le unește aceeași ”coerență” logică...”.

 

×
Subiecte în articol: mihai tudose