x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Miniştri nu ştiu de ANI

Miniştri nu ştiu de ANI

de Dana Piciu    |    14 Mai 2009   •   00:00

Toţi cei şapte miniştri controlaţi la avere de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) susţin că nu au primit nici o înştiinţare cum că ar face obiectul vreunui control din partea instituţiei.



Ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, a declarat că nu ştie nimic oficial despre vreo investigaţie din partea ANI, nu bănuieşte despre ce ar putea fi vorba, dar admite că ANI trebuie să-şi facă treaba. O opinie similară a avut şi ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, care a spus şi el că nu a primit nici o înştiinţare.

Ministrul Dezvoltării, Vasile Blaga, a precizat şi el că ANI s-a autosesizat în cazul său anul trecut, din presă şi că a pus la dispoziţie toate documentele solicitate, iar în urma verificării i s-a transmis oficial că totul este în regulă. Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, susţine că nici el nu a fost informat oficial despre investigaţia Agenţiei.

"Nu comentez decât faptul că cei care se îndoiau că ANI acţionează fără complexe au acum proba contrară", a declarat Predoiu. "Din câte ştiu eu, şi la câte mi s-a răspuns din ce am întrebat, nu sunt miniştri verificaţi de ANI", a spus şi Ilie Sârbu. Premierul Emil Boc a declarat ieri că verificarea averilor celor şapte membri ai Guvernului presupune "aplicarea legii", refuzând să facă alte comentarii.

×
Subiecte în articol: politic