x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Miniştri PDL, validaţi prin vot secret

Miniştri PDL, validaţi prin vot secret

17 Dec 2009   •   00:00

Emil Boc a anunţat ieri că în şedinţa Colegiului Director al PDL de astăzi va fi validată lista miniştrilor cabinetului său prin vot secret. Votul secret nu este o practică obişnuită la partidul lui Traian Băsescu, motiv pentru care a ridicat suspiciuni în rândul democrat-liberalilor.

Asta mai ales pentru că votul se va da pentru fiecare ministru în parte, nu pentru întreaga listă. Li se dă astfel membrilor Colegiului posibilitatea să respingă anumite persoane dintre cele propuse. Surse din PDL au susţinut aseară că acest lucru ar putea avea la origine dorinţa unei grupări din PDL de a o elimina pe Elena Udrea de pe lista miniştrilor. Este vorba despre Vasile Blaga, care a insistat în cadrul discuţiilor din partid ca ministerul Turismului să fie desfiinţat, în speranţa că nu va mai fi coleg cu Udrea.

Pe de altă parte, este puţin probabil ca partidul să poată să i se opună voinţei lui Traian Băsescu şi există voci care susţin că votul secret ar fi doar un exerciţiu de imagine al PDL, pentru a arăta că miniştrii nu au fost impuşi de la Cotroceni, ci au trecut prin validarea politică a partidului.

Despre o posibilă intrare a liberalilor în formula guvernamentală, Boc a declarat că l-a sunat pe Crin Antonescu "L-am sunat şi am avut o discuţie elegantă şi mi-a spus că nu va participa în actul de guvernare. În aceste condiţii, axa viitorului guvern este PDL", a spus Boc. Crin antonescu a confirmat la Realitatea tv ca fost sunat de Boc.

×
Subiecte în articol: politic