x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministri PNL, trasi de urechi

Ministri PNL, trasi de urechi

23 Feb 2005   •   00:00

Liberalii sunt nemultumiti ca nu isi pot impune oamenii in institutiile descentralizate si ca sunt nevoiti sa lucreze cu functionarii pesedisti, drept pentru care parlamentarii PNL si-au luat la rost ministrii si le-au cerut sa urgenteze schimbarile.

MONICA IORDACHE

REPROSURI. Ministrul Finantelor, Ionut Popescu, a fost cel mai scuturat in sedinta PNL
Supararile liberale au izbucnit marti seara, la prima sedinta de dupa congres a noului Comitet Executiv al partidului. Printre cei care au deschis subiectul a fost si viceprimarul Ludovic Orban, care a spus ca trebuie abrogata Ordonanta 92/2004, care impiedica organizarea de concursuri pentru ocuparea unor posturi vacante din institutii publice. Orban s-a plans ca are 380 de locuri vacante in Primaria Generala a Capitalei pe care nu le poate ocupa si ca, mai mult, in functiile de conducere nu pot fi promovate decat persoane cu vechime, adica "functionarimea PSD". Surse liberale spun ca ministrii au fost trasi de urechi ca nu si-au definitivat organigramele pentru institutiile pe care le conduc si ca se intarzie numirea noilor oameni, singurul care si-a alcatuit organigrama fiind ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur.

COMISIE. Conducerea liberala a decis formarea unei comisii care sa analizeze schimbarea legislatiei in domeniu, inclusiv statutul functionarului public, prin care sunt impuse reguli stricte de inlocuire a aparatului de lucru din institutiile publice. Surse liberale spun ca Alianta PNL-PD nu poate scapa de functionarii angajati de administratia PSD pentru ca acestia "si-au trimis controale si au primit calificative satisfacatoare", drept pentru care nu pot fi inlocuiti. Ministrii Ionut Popescu, Mona Musca, Mircea Cinteza si Gheorghe Flutur au venit si ieri sa le dea explicatii si parlamentarilor liberali, fiind luati la rost pentru ca se schimba prea incet lucrurile in institutiile descentralizate din teritoriu. In discutie este o lista de 15 institutii pentru care sunt deja pregatiti cate trei candidati, afirma surse PNL. Printre acestea se afla Directia Penitenciarelor, Administratia Rezervatiei Biosfera Delta Dunarii, Rom Film, directii agricole si inspectorate de invatamant. Cel care a fost "scuturat" cel mai tare de parlamentari a fost ministrul Finantelor, Ionut Popescu, care a ramas mult in urma cu schimbarile si in fata carora alesii liberali s-au plans ca "se afla la putere in Capitala si in opozitie in teritoriu".

IONUT POPESCU, "Sabotat"
Parlamentarii PNL cred ca aceia care trebuie schimbati sunt sefii directiilor financiare din teritoriu pentru ca acestia au ajuns deja sa il "saboteze" pe ministrul Finantelor. Potrivit unor surse liberale, sefii directiilor judetene fac controale la firmele unor membri PSD, carora le dau certificate de buna purtare sau amenzi modice, drept pentru care nu mai pot fi controlate o perioada buna de timp. In plus, alesii s-au plans si ca se vor strange tot mai greu contributiile la bugetul de stat.

×
Subiecte în articol: politic