x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul propune noi zile libere în 2025. Bugetarii vor avea parte de o vacanță extinsă în ianuarie

Guvernul propune noi zile libere în 2025. Bugetarii vor avea parte de o vacanță extinsă în ianuarie

de Redacția Jurnalul    |    14 Oct 2024   •   17:00
Guvernul propune noi zile libere în 2025. Bugetarii vor avea parte de o vacanță extinsă în ianuarie

Ministerul Muncii a lansat un proiect de Hotărâre de Guvern prin care propune extinderea zilelor libere în 2025, adăugând data de 3 ianuarie și 2 mai pe lista zilelor nelucrătoare. Bugetarii vor beneficia astfel de o vacanță extinsă în perioada sărbătorilor de iarnă, reluând activitatea abia din 8 ianuarie, deoarece zilele de 4 și 5 ianuarie vor fi în weekend.

Conform propunerii, instituțiile publice și autoritățile vor compensa aceste zile libere prin prelungirea programului până la 31 ianuarie și, respectiv, 31 mai 2025, potrivit stiripesurse.

Excepții de la aplicarea proiectului

Proiectul de act normativ nu se aplică în sectoarele în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza naturii procesului de producție sau specificului activității, cum ar fi justiția, unde procesele programate pe 3 ianuarie și 2 mai vor continua.

De asemenea, Ministerul Finanțelor va desfășura în aceleași zile operațiuni esențiale, precum plățile datoriei publice și operațiunile legate de resursele Comisiei Europene.

Unitățile administrativ-teritoriale care au obligații de plată scadente pe 3 ianuarie și 2 mai vor trebui să achite sumele înainte de aceste date, pentru a evita întârzierile.

×
Subiecte în articol: minivacanta zile libere